Ponturi și analize Liga 1 România, Etapa 2 (29 iulie-1 august)

0

CSMS Iași vs. Gaz Metan Mediaș   vineri 29 iulie ora 21.00 

Cea de-a doua etapă a Ligii 1, sezonul 2016-2017, începe cu meciul de astăzi dintre CSMS Iași și Gaz Metan Mediaș. Pentru moldoveni, însă, este abia primul meci din actuala stagiune, deoarece partida din prima etapă care ar fi trebuit să se desfășoare în deplasarea de la Steaua s-a amânat, ambele echipe fiind implicate în meciuri din competițiile europene.

Moldovenii au disputat două meciuri oficiale în acest sezon, dubla cu Hajduk Split din turul 2 preliminar al Europa League, la capătul căreia au fost eliminați cu scorul general de 4-3. Meciul de pe teren propriu ar fi putut marca prima victorie a lor în cupele europene, chiar la debutul în această competiție, însă după ce au condus cu 2-0 la pauză, ieșenii s-au văzut egalați în minutul 92 în urma unei gafe antologice de portar.

Gaz Metan Mediaș a reușit un succes în prima etapă în fața celor de la ASA Târgu Mureș, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, după cum am anticipat și noi în articolul de analiză și pontul oferit pentru meciul respectiv. Echipa lui Cristi Pustai a arătat binișor, însă am putut observa și multe fisuri în sistemul defensiv. Ambii antrenori sunt, în general buni organizatori ai defensivei, iar în acest meci gazdele vor prelua, cu siguranță, inițiativa. 7 din ultimele 8 partide directe au avut maxim 2 goluri înscrise în meci.

Recomandăm combinația 1x&0-3 la cota minimă 1.50, ceea ce înseamnă ca gazdele nu pierd partida și se înscriu maxim 3 goluri în meci.

FC Botoșani vs. CFR Cluj  sâmbătă 30 iulie ora 18.30 

Primul meci și pentru FC Botoșani în această ediție de campionat, ei fiind prima victimă a ”cazului Rapid”. Moldovenii ar fi trebuit să joace pe Giulești în prima etapă, însă știm cu toții situația incertă care a planat în interiorul Ligii 1. Una peste alta, băieții lui Leo Grozavu s-au antrenat și sunt pregătiți și nerăbdători pentru startul campionatului. Victoraș Astafei, Mihai Roman și Matulevicius sunt achiziții foarte importante pentru botoșăneni, o pierdere foarte imporrtantă fiin mijlocașul ofensiv argentinian Cabrera, om care a și înscris de 2 ori în ultimul meci direct cu CFR.

Ardelenii antrenați de Vasile Miriuță se bucură de o omogenitate a lotului, neavând loc schimbări importante la nivel de lot față de sezonul trecut, când au reușit să câștige Cupa României. Ultimele 5 partide între cele două echipe au avut minim 3 goluri marcate! În prima etapă, CFR s-a impus cu 2-0 pe teren propriu în fața Concordiei Chiajna.

Recomandăm handicap asiatic la linia de minim 2.25 goluri în meci și cotă minimă 1.80, ceea ce înseamnă că în cazul în care se înscriu fix 2 goluri, jumătate din miză se rambursează și jumătate se pierde.

Dinamo București vs. Poli Timișoara  sambătă 30 iulie ora 21.00 

Dinamo a produs surpriza plăcută a primei etape când s-a impus  de o manieră categorică pe terenul campioanei Astra Giurgiu cu 4-1, răzbunând eșecul de sezonul trecut suferit la același scor. Jocul echipei din Ștefan cel Mare a fost unul plăcut, deschis, ofensiv, caracteristic ”Fălcosului” care ne-a obișnuit cu viziuni ofensive pe oriunde a antrenat. La mijlocul aceste săptămâni Paul Anton a părăsit echipa, prinzând un transfer în străinătate.

Poli Timișoara este victima unui sistem bolnav din fotbalul românesc, aceștia fiind chemați în Liga 1 în locuyl Rapidului, declarat falimentar, după startul actualei stagiuni. Timișoara nu este cu mult mai departe, începând sezonul cu -14 puncte din cauza problemelor financiare și nici cu antrenamentele corespunzătoare acestui nivel competițional.

Cotele abia încep să apară pe la unele case de pariuri pentru acest meci, iar victoria lui Dinamo este în jurul valorii 1.15. Recomandarea noastră este victoria lui Dinamo și minim 3 goluri înscrise în meci la cote minime de 1.70, dacă vor apărea și astfel de opțiuni de pariere.

Pandurii Târgu Jiu vs. Astra Giurgiu  duminică 31 iulie ora 17.30

Cele două echipe s-au clasat pe podiumul Ligii 1 sezonul trecut, Astra fiind campioana țării, iar Pandurii echipa de pe locul 3. Prima etapă a fost norocoasă pentru echipa lui Petre Grigoraș care s-a impus în derby-ul olteniei cu 2-1 în fața Craiovei, după o reușită din minutul 93.  De cealaltă parte, campioana a suferit un eșec usturător pe teren propriu în fața lui Dinamo București, scor 1-4. Am putut observa în meciul de debut al campioanei, numeroase gafe apărute în apărare, gafe care au provocat și două lovituri de la 11 metri pentru adversari.

La capitolul întâlniri directe, Astra a reușit 8 victorii, Pandurii 4, iar alte 4 partide s-au terminat la egalitate. În ultimele 5 partide s-au înregistrat 3 rezultate de egalitate și 2 victorii ale gorjenilor, ultima victoriei a Astrei datând din septembrie 2014. Alexandru Stan va fi suspendat de la Astra pentru cartonașul roșu obținut în prima etapă.

Foarte important este aspectul programului celor două echipe. La mijlocul săptămânii Astra a remizat pe teren propriu 1-1 cu FC Copenhaga, în vreme ce Pandurii și-au compromis șansele la calificarea în play-off-ul Europa League după 1-3 la Severin cu Maccabi Tel Aviv. Astra are toate motivele să se concentreze pe returul de miercuri de la Copenhaga, o calificare în play-off-ul Champions League fiind un suflu extrem de important pentru bugetul clubului. Este foarte posibil ca la gazde să debuteze și noile achiziții, Lucian Sânmărtean și George Țucudean.

Recomandăm victoria Pandurilor cu miză rambursată în caz de egalitate, la cotă minimă 1.80.

Viitorul Constanța vs. FC Steaua București  duminică 31 iulie ora 20.30 

Prea multe lucruri nu ar fi de spus despre această partidă, întâlnirea clasică dintre Nașu’ și Finu’ în fotbalul românesc, o rușine de confruntare, cu rezultate negociate în cu totul alte părți decât pe terenul de fotbal, dar întotdeauna însoțite de declarații formale care îndreaptă către corectitudine. 11 episoade s-au consumat din întâlnirile directe ale celor două combatante, 10 victorii pentru Steaua și 1 succes pentru Viitorul, acel rușinos 5-2 din Ghencea din luna mai 2013, succes cu care s-a salvat de la retrogradare. Absolut niciun egal între cele două, evident, egalul nu ajută pe nimeni…Nu știm dacă mai are rost să pomenim despre eșecul Viitorului de joi în fața lui Gent, 0-5 în Belgia, la debutul echipei lui Hagi în Europa League.

Steaua are un retur de foc miercuri pe Arena Națională în fața Spartei Praga, este foarte posibil ca focusul principal să fie pe acel meci, de aceea ne gândim că victoria probabilă a Stelei va veni la o diferență mică de scor, iar cel mai probabil rezultat să fie 0-1.

Recomandăm cota minimă  1.80 pentru 2 solist.

CSU Craiova vs. ASA Târgu Mureș luni 1 August ora 18.30 

Oltenii sunt foarte motivați înaintea acestei partide și vor să răzbune înfrângerea din ultima fază suferită în prima etapă la Severin în fața Pandurilor. Gigi Mulțescu susține că atmosfera este foarte bună la echipe și antrenamentele decurg foarte bine. Referitor la adversarul de astăzi, părerea tehnicianului oltenilor este că vpr încerca să închidă spațiile cât mai bine și vor căuta să exploateze la maximum șansele de contra-atac. În cele 9 partide disputate pe teren propriu în 2016, Craiova are 7 victorii, o înfrângere și un egal.

Mureșenii au fost învinși la Mediaș în prima etapă, iar echipa lui Dario Bonetti a avut în acea partidă 6 jucători care au debutat în Liga 1: Andre, Hamed, Kuku, Dobrosavlevici, Bucur și Ursu. Mureșan și Ciolacu sunt supendați și nu vor juca, iar Al. Ioniță este accidentat. Mureșenii nu au câștigat niciodată la Craiova.

Recomandăm victoria gazdelor în handicap asiatic -1, ceea ce înseamnă returnarea mizei în caz de victorie la fix 1 gol diferență.

Concordia Chiajna vs. FC Voluntari  luni 1 August ora 21.00

”Vulturii” din Chiajna au disputat deja două meciuri oficiale în actualul sezon, ambele pierdute: finala cupei ligii pierdută în prelungiri în fața Stelei și deplasarea din prima etapă de la CFR Cluj. Interesant este că la ambele meciuri Emil Săndoi a acuzat greșeli mari de arbitraj care au influențat direct soarta rezultatului final. Și culmea…chiar are dreptate. Echipa pregătită de el a arătat un joc destul de consistent, în media nivelului propus de Liga 1, iar faptul că vor disputa primul meci din noua stagiune pe teren propriu îi ambiționează.

FC Voluntari și-a întărit destul de bine lotul în această vară, Florin Marin având l adispoziție și jucători experimentați, dar și tineri entuziaști. În prima etapă au fost învinși pe teren propriu de Viitorul, dar au reușit să-și creeze și câteva ocazii periculoase, fapt ce ne îndreptățește să credem că există potențial să scoată punct în această întâlnire.

Recomandăm PSF X la cote minime de 1.70.

 

 

Înscrie-te pe grupul de pe Facebook ”Pariuri inteligente și profitabile” AICI și implică-te în cele mai productive discuții despre pariuri.

Dă Like paginii noastre de Facebook AICI și fii la curent cu ultimele postări câștigătoare.

TOP BONUSURI CASE DE PARIURI ONLINE


Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 300 RON
MAXBET
Bonus 777 RON

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.