Liga 1: ponturile și analizele etapei a 7-a (9-12 septembrie 2016)

0

După o pauză de două săptămâni, în care s-a făcut loc echipelor naționale, Liga 1 revine în prim-plan. De vineri și până luni are loc runda cu numărul șapte, primul duel programat fiind cel de la Mediaș, dintre Gaz Metan și Pandurii Târgu Jiu.

Vă rugăm să rețineți că pentru meciurile ale căror analize nu sunt postate, articolul va fi updatat cu maxim 6 ore înainte de începerea partidei.

Gaz Metan Mediaș-Pandurii Târgu Jiu

Cele două echipe se află față în față după o pauză de un an și jumătate, pricinuită de retrogradarea medieșenilor în liga secundă. Gazdele de astăzi sunt neînvinse pe teren propriu, unde au trecut cu 2-1 atât de ASA Târgu Mureș, cât și de FC Viitorul, și a remizat 0-0 cu FC Botoșani și vin după un egal de moral, obținut pe terenul lui Dinamo. Față de acea dispută, Cristi Pustai ar putea efectua o modificare în primul 11, Buzean în locul lui Romeo. Nou-venitul Dario Rugasevic nu va fi folosit probabil astăzi.

Pandurii n-a înscris în precedentele două meciuri și are o serie de trei partide fără victorie, începută pe teren propriu cu CFR Cluj, 1-1. Petre Grigoraș nu-i are la dispoziție pentru acest meci pe Bunoza și Obodo, cel din urmă fiind titular la închidere în disputa cu Steaua, din 27 septembrie. Cel mai probabil, Răuță îi va lua locul în echipa de start.

Sunt două formații ce n-au oferit satisfacții prea mari fanilor în meciurile directe. În cele 15 partide oficiale directe, doar în trei partide s-au marcat mai mult de două goluri.

Recomandăm cote minime de 1.65 pentru PSF X.

CFR Cluj-CSU Craiova

La o lună de la meciul direct din Cupa Ligii, CFR Cluj și CSU Craiova se află din nou față în față. Despărțite în clasament de nouă puncte, însă din cauza depunctării clujenilor, cele două formații propun un meci de care pe care.

CFR Cluj a pierdut o serie de jucători importanți, Jakolis, Petrucci și Lopez, toți titulari în ultimul meci de campionat. În schimb, clujenii au adus alți patru, Omrani, Dan Roman, Goment și Sorsa, însă niciun nu se anunță a fi titular.

Gheorghe Mulțescu are tot lotul la dispoziție pentru deplasarea de la Cluj, acolo unde oltenii au o victorie în cele trei partide disputate. Forma recentă a Craiovei este una extraordinară, cu patru victorii în ultimele cinci meciuri în Liga 1, însă rămâne de văzut cum a fost gestionată perioada de pauză.

Recomandăm cote minime de 1.80 pentru un meci cu goluri în ambele porți.

FC Voluntari-Poli Timișoara

Fără victorie de trei etape, FC Voluntari abordează partida cu Poli Timișoara din postura primei formații aflate sub linia play-off-ului. Ilfovenii au realizat un transfer de marcă în această săptămână, fostul internațional Costin Lazăr, care va aduce un plus în linia mediană a echipei. Cel mai probabil, Lazăr va face pereche cu Novac la închidere în disputa de sâmbătă după-amiază.

Ultima clasată, formația cu cea mai slabă defensivă, mai are de recuperat zece puncte pentru a trece pe plus în clasamentul Ligii 1. Forma bănățenilor este însă bună, cu victorii în fața Craiovei și Chiajnei, și egal cu CFR Cluj, dar pierderea lui Bărbuț, eliminat în Cupa Ligii în urmă cu trei zile, poate fi semnificativă.

Ultimul meci direct dintre cele două echipe a fost adjudecat de Voluntari, 5-0.

Recomandăm cote minime de 1.90 pentru victoria gazdelor și minim două goluri înscrise în partidă.

 CSMS Iași-FC Botoșani 

Derby-ul Moldovei este programat azi. Un meci ce naște orgolii destul de mari, două formații ce au reprezentat România în cupele europene în ultimele două sezoane.

Din start trebuie menționat că FC Botoșani nu a câștigat niciodată sub Copou, însă traversează o perioadă bună. Elevii lui Leo Grozavu au cea mai bună ofensivă din Liga 1 și nu au primit gol în ultimele două deplasări, iar „afară” au șase partide fără înfrângere. La Botoșani a ajuns de curând și Robert Elek, un atacant cu experiență, dar care foarte probabil nu va fi în formula de start.

CSMS Iași vine după trei remize consecutive în prima ligă, dar ultima obținută pe terenul Stelei, dar trebuie spus că vicecampioana a avut un lot decimat. Apărarea gazdelor de astăzi funcționează bine, fiind a doua, după cea a Stelei, însă atacul suferă: șapte goluri în șase meciuri.

Va fi al șaptelea meci direct dintre cele două formații, bilanțul fiind perfect egal: câte o victorie pentru fiecare echipă și patru remize.

Posibil joc echilibrat, dar recomandarea noastră este NO BET.

FC Steaua-Astra Giurgiu

Practic cele mai bune formații din Liga 1 se află față în față în această seară, prima oară după ce Astra a cucerit titlul de campioană în fața Stelei. Gazdele de astăzi încep disputa din fotoliul de lider, în timp ce astralii sunt abia pe 11, diferența dintre cele două formații fiind de nouă puncte.

Astra este singura formație ce a învins Steaua în ultimele 17 meciuri din Liga 1, 2-0 în aprilie, și ultima echipă ce a câștigat la pe terenul bucureștenilor, 1-0 în noiembrie 2015, la Pitești. Steaua are pe hârtie un lot superior, după ce De Amorim și Boldrin au fost vânduți de giurgiuveni la vicecampioana României.

Revenit la Astra, Budescu este așteptat să fie folosit încă din primul minut, în spatele lui Alibec. Olandezul de origine sârbă Vlatko Lazic, care a semnat cu gruparea lui Marius Șumudică, va începe de pe bancă. În schimb, Laurențiu Reghecampf l-a pierdut pe Vlad Achim după ce acesta a văzut cartonașul roșu în meciul de Cupa Ligii de la mijlocul săptămânii, care se alătură lui Onțel (suspendat), Momcilovic, Filip și Pintilii (accidentați) pe lista indisponibilor.

Recomandăm cote minime de 1.75 pentru victoria gazdelor.

FC Viitorul-Concordia Chiajna

FC Viitorul primește astăzi vizita Concordiei, o echipă în fața căreia nu a pierdut niciodată pe teren propriu. Cele două formații sunt vecine de clasament după primele șase partide disputate, cu câte șapte puncte, însă Chiajna traversează o formă mai bună, fiind neînvinsă de trei runde: 1-0 cu Gaz Metan, 1-0 cu ASA Tg. Mureș și 0-0 cu Poli Iași.

Ambii antrenori vor avea loturile complete pentru disputa din seara aceasta, doar că Viitorul a anunțat că s-a despărțit de Ioan Filip (Debrecen) și Vlad Rusu.

În cele opt partide directe din Liga 1, bilanțul este favorabil Viitorului, care conduce cu 2-1 la victorii. Cinci dispute s-au încheiat la egalitate. Cu o singură excepție, în restul partidelor ambele formații au marcat.

Posibil să vedem un meci cu goluri în ambele porți, dar recomandarea este NO BET.

ASA Târgu Mureș-Dinamo București

Pare a fi cel mai dezechilibrat meci direct dintre cele două formații din ultimii ani. ASA are un debut catastrofal de sezon, cu șase înfrângeri în șase partide și 15 goluri încasate și a ajuns la zece eșecuri consecutive în Liga 1. Mai mult, Dan Alexa i-a pierdut și pe Stăncioiu și Raul Costin, transferați la Steaua și Concordia. Chiar și așa, mureșenii au reușit o calificare surprinzătoare în semifinalele Cupei Ligii, după ce a trecut la penalty-uri de CFR Cluj.

Dinamo pare să se fi întărit în această pauză, chiar dacă i-a pierdut pe Mevlja și Marc. „Câinii” i-au adus pe Luka Maric, fundaș central, care va fi titular diseară, pe May Mahlangu și Dan Nistor, mijlocași centrali, și pe Adam Nemec, atacant. Până acum, elevii lui Ioan Andone, care nu se va baza pe Steliano Filip, suspendat, sunt neînvinși în Liga 1, dar au trei remize în ultimele patru dispute.

Ultimele două dispute directe de la Târgu Mureș s-au încheiat cu scorul de 0-0. Ultima victorie a lui Dinamo pe acest teren a venit în 2011, 1-0.

Recomandăm cote minime de 2.10 pentru sub 2.5 goluri marcate în meci.

Înscrie-te pe grupul de pe Facebook ”Pariuri inteligente și profitabile” AICI și implică-te în cele mai productive discuții despre pariuri.

Dă Like paginii noastre de Facebook AICI și fii la curent cu ultimele postări câștigătoare.

TOP BONUSURI CASE DE PARIURI ONLINE


Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 300 RON
MAXBET
Bonus 777 RON

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.