Liga Campionilor: Ponturile și analizele meciurilor de marţi, 13 septembrie

0

Faza grupelor UEFA Champions League debutează în această seară, la o oră binecunoscută pentru toți fanii fotbalului, 21.45, cu cele 8 meciuri din primele 4 grupe ale competiției. 

Grupa A 

PSG – Arsenal 

Trupa lui Unai Emery nu mai impresionează acum în Franța și ocupă poziția a șaptea după patru etape, în primele două meciuri izbutind victorii cu Bastia și Metz, pierzând apoi într-o manieră umilitoare pe terenul celor de la Monaco, fiind învinsă cu 3-1, în ultima etapă obținând doar un punct din duelul de pe teren propriu cu Saint-Etienne.

Trebuie menționat și faptul că PSG a pierdut două piese importante, Zlatan Ibrahimovic și David Luiz părăsind clubul în această vară, ambii fiind transferați în Anglia, la Manchester United, respectiv Chelsea.

Gruparea londoneză este o prezență constantă în Liga Campionilor, fiind singurul club englez care a luat parte la ultimele 16 ediții, însă în ciuda acestui lucru, nu a câștigat niciodată trofeul, cea mai mare ocazie având-o în sezonul 2005-2006, când a ajuns până în ultimul act, pierzând însă în fața Barcelonei. În campionat, “tunarii” au avut un start ratat, pierzând în prima etapă în duelul de pe teren propriu cu Liverpool, într-o partidă încheiată 3-4, remizand apoi la scor alb cu Leicester, în ultimele două etape obținând victorii cu Watford și Southamtpton.

Granit Xhaka, Lucas Perez și Shkodran Mustafi au venit vara aceasta la Arsenal, pe ei plătindu-se suma de 82 de milioane de lire. Francezii pierd greu pe teren propriu, fiind fără înfrângere în ultimele nouă partide disputate pe “Parc des Princes”. Ei nu se pot baza totuși pe Aurier, Ben Arfa, Kurzawa, Maxwell, Pastore și Silva, în timp ce Wenger nu îi are în lot pe Gabriel, Mertesacker, Ramsey și Wellbeck.

Recomandăm ambele marchează și minim 3 goluri înscrise în meci la cote minime de 2.10.

FC Basel – Ludogorets

FC Basel este una dintre cele mai în formă echipe la nivel european, deoarece are victorii pe linie în cele opt meciuri oficiale disputate până în acest moment. Unul singur a fost în cupă și șapte în Super League, unde FC Basel domină copios, având maximum de puncte, la 9 distanță de ocupanta locului secund. În ediția trecută a cupelor europene, campioana Elveției a evoluat în grupele Europa League, de unde a reușit să se califice până în faza optimilor, când a pierdut cu Sevilla.

Ludogorets Razgrad este pentru a două oară în grupele Uefa Champions League. Pentru a ajunge la performanța din acest sezon, campioana Bulgariei a disputat mai multe meciuri, începându-și aventura europeană în turul II preliminar. Primul adversar a fost unul ușor de învins, Mladost Podgorica, pe care l-au eliminat cu 5-0. În turul imediat următor a venit Partizan Belgrad, de care bulgarii au trecut cu 6-4 la general după prelungiri. În fine, în play-off, Moți, Keseru și compania au trecut de cehii de la Viktoria Plzen.

Cele două s-au mai întâlnit în grupe în sezonul din 2014, când elvețienii câștigau acasă cu 4-0 și pierdeau în Bulgaria cu 1-0. Echipele s-au întâlnit și în preliminariile sezonului 2013, când Basel trecea de Razgrad după 2-0 și 4-2. Ludogorets nu se poate baza pe Keseru, în timp ce gazdele nu îi au în lot pe Balanta, Traore și Zuffi.

Recomandăm victoria gazdelor și minim 2 goluri marcate în meci la cote minime de 2.10.

Grupa B

Dinamo Kiev – Napoli 

Dinamo Kiev poate fi o surpriză plăcută în acest sezon, având o grupă accesibilă, din care poate obține o calificare în fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor. În ediția precedentă, ucrainenii au izbutit să termine pe locul al doilea într-o grupă cu Chelsea, FC Porto și Maccabi Tel Aviv, în optimi fiind însă eliminați de cei de la Manchester City. Echipa din capitala Ucrainei domină campionatul intern în ultimii ani, câștigând ultimele două titluri, în acest an lupta fiind una aprigă, în acest moment ocupând locul al doilea în clasament, la trei puncte în spatele rivalei Sahtior Donetsk.

Napoli de partea cealaltă are pretenții la un parcurs cât mai lung în această competiție, având un lot cu care poate ieși lejer din faza grupelor. Italienii au terminat pe locul al doilea în campionat în sezonul precedent, izbutind astfel să își asigure revenirea în cea mai importantă competitite inter-cluburi din lume, absentând în ultimele două sezoane. Trebuie mentioant faptul că napoletanii au pierdut o piesă extrem de importantă în această vară, Gonzalo Higuain fiind cedat la rivala Juventus, în schimbul sumei de 90 de milioane de euro, în schimbul său fiind adus Arkadiusz Milik de la Ajax, jucător care s-a adaptat destul de bine, reușind să marcheze deja 2 goluri.

Doar Chiriches este absent în această partidă, el fiind nerefăcut medical. Trupa lui Sarri a avut un start greoi în Serie A, în prima etapă obținând doar un punct din duelul cu nou-promovata Pescara, obținând apoi victorii categorice cu AC Milan și Palermo, în fiecare din aceste partide marcând minim două goluri.

PSF X la minim 1.75 este recomandarea noastră.

Benfica – Besiktas 

Benfica, sfertfinalistă în sezonul trecut (a fost eliminată de Bayern Munchen) pleacă din start favorită şi are multe argumente în favoarea ei, de la istoria clubului bogată în finale europene dar şi în trofee câştigate şi ajungând până la valoarea lotului. Lusitanii au un moral bun, după victoria obţinută în campionat, la Arouca (2-1), ce i-a permis să rămână pe locul al doilea, în spatele liderei Sporting. Benfica este neînvinsă în campionat, având 3 victorii şi o remiză, iar golaverajul “alb-roşiilor” este de 8-3. Pentru meciul din această seară, însă, clubul portughez se confruntă cu absența lui Jonas, iar jocul echipei din ultima perioadă nu este convingător.

Pe teren propriu, Benfica este o formaţie redutabilă şi nu a mai pierdut pe “Estadio da Luz” din luna februarie 2016. Beşiktaş va încerca în acest sezon european să treacă de faza grupelor UCL pentru prima dată. Este a şasea tentativă a turcilor de a se califica în optimi.

În campionat, la fel ca Benfica, Beşiktaş este neînvinsă şi ocupă poziţia a doua, după surprinzătoarea lideră Basaksehir. În ultima partidă din campionat, “vulturii” s-au impus pe teren propriu, scor 3-1, în faţa formaţiei Kardemir Karabuk. Turcii au probleme de efectiv şi merg la Lisabona fără doi jucători: Kavlak şi Sismanoglu. În atac, ar putea evolua o mai veche cunoştiinţă a fotbalului portughez, Aboubakar (ex-Benfica, ex-Porto), un fotbalist rapid şi care se bazează pe forţă. Cel mai probabil el va începe partida ca rezervă, deoarece Tosun este în mare formă. De la Benfica vor lipsi Danilo, Jonas, Jardel şi Mitroglou.

Recomandăm NO BET pentru această partidă.

Grupa C

Manchester City – Borussia Monchengladbach 

Manchester City pare că s-a adaptat foarte bine stilului de joc al lui Pep Guardiola, reușind să obțină 6 victorii din 6 meciuri cu acesta pe bancă. “Cetatenii’ vin după derby-ul orașului Manchester, disputat la sfârșitul săptămânii trecute, când De Bruyne și Iheanacho au adus victoria pentru City (2-1) și implicit prima poziție. Trupa lui Guardiola a terminat pe locul 4 în ediția trecută de Premier League, fapt pentru care a intrat pe panoul Ligii Campionilor din playoff, trecând de Steaua după acel celebru 5-0 de la București.

Monchengladbach a început și ea sezonul de 2 etape în campionat, unde a reușit o victorie și o înfrângere. De altfel, eșecul a venit în urma celui mai recent joc, deplasarea de la Freiburg din urmă cu câteva zile, când Gladbach a condus până la pauză cu 1-0, însă, a pierdut cu 1-3 la final și a înregistrat primul eșec stagional, după 6 meciuri oficiale în toate competițiile. La fel ca adversara ei, Gladbach a avut nevoie de un singur tur pentru a se califica în grupele Ligii Campionilor, învingând-o cu 9-2 pe formația elvețiană Young Boys.

Pep nu se poate baza pe accidentatul de ceva vreme Kompany, în timp ce germanii nu îi au în lot pe Doucoure și Hermann. Cele două s-au întâlnit și sezonul trecut în grupe, când englezii se impuneau de două ori, 4-2 și 2-1.

Ne putem aștepta la un meci cu multe goluri, așa că recomandăm victoria gazdelor și minim 3 goluri înscrise în meci la cote minime de 1.80

FC Barcelona – Celtic 

Echipa antrenată de Luis Enrique a dezamăgit în ediția precedentă, oprindu-se doar în faza sferturilor, pierzând în fața rivalei Atletico Madrid, echipă ce avea să ajungă în ultimul act. În campionat, Barcelona a avut un start furtunos, în prima etapă câștigând cu 6-2 în fața celor de la Real Betis, izbutind apoi o victorie la scor minim în deplasarea de la Athletic Bilbao, în ultima etapă pierzând surprinzător pe teren propriu în fața nou-promovatei Deportivo Alaves, într-o partidă în care antrenorul catalanilor a decis să odihnească mai mulți jucători, printre care Messi, Suarez și Iniesta, intrați pe parcurs, scorul final fiind 1-2.

Celtic de partea cealaltă va avea o misiune extrem de grea în această seară, mai ales că întâlnește o echipă “ranita”, venită după un eșec umilitor suferit în acest week-end. Echipa pregătită de Brendan Rodgers este văzută ca “favorita” la ocuparea ultimei poziții în grupa C, acolo unde se mai află și Manchester City și Borussia Monchengladbach, două echipe mai valoroase, ce evoluează și în campionate mai puternice. Trebuie menționat faptul că “celtii” au pornit din turul al doilea al preliminariilor Ligii Campionilor, trecând pe rând de echipe ca Lincoln, Astana sau Hapoel Beer Sheva, pe parcurs având serioase emoții. În campionatul intern, Celtic este prima în clasament, acumulând punctaj maxim în patru etape, în acestea marcând 15 goluri.

Sâmbătă, Celtic a trecut cu 5-1 în marele derby de Rangers, derbyul Old Firm revenind în Scoția după 4 ani și 4 luni de pauză.

Recomandăm goluri în ambele porți și minim 3 goluri înscrise în meci la 2.35

Grupa D

Bayern Munich – FK Rostov 

Bayern Munchen începe această ediția a Ligii Campionilor din postura de favorită la câștigarea Grupei D, unde luptă alături de Atletico Madrid, PSV și FK Rostov. Moralul jucătorilor lui Carlo Ancelotti este cât se poate de ridicat, deoarece Bayern domină copios competiția internă, având golaveraj 8-0 după primele două jocuri și punctaj maxim. La finalul săptămânii trecute, Bayern a evoluat la Gelsenkirchen, unde a întâlnit-o pe Schalke, pe care a învins-o cu 2-0, grație golurilor lui Lewandowski și Kimmich.

FK Rostov are 4 participări în cupele europene, aceasta fiind cea mai bună performanță obținută de vicecampioana Rusiei. Pentru a accede în faza grupelor, FK Rostov a avut de trecut de două adversare foarte grele, care, însă, nu s-au ridicat la nivelul rușilor. În turul III preliminar, Rostov a jucat cu Anderlecht, pe care a eliminat-o cu 4-2 la general, iar în play-off rușii au trecut de Ajax cu 5-2 la general.

Rostov e debutantă în grupele Ligii și îl are suspendat pentru acest meci pe Kudryashov. La Bayern doar Badstuber lipsește, fiind accidentat.

Recomandăm NO BET pentru această partidă.

PSV – Atletico de Madrid 

Olandezii au picat într-o grupă foarte grea, urmând să mai întâlnească și campioana Germaniei, Bayern Munchen, dar și vice-campioana Rusiei, Rostov, echipă ce surprinde în acest sezon. În ediția precedentă, “alb-rosii” au izbutit să iasă dintr-o grupă grea cu Manchester United, CSKA Moscova și Wolfsburg, în optimi fiind eliminați însă chiar de adversara din această seară, după o dublă manșă fără goluri, totul fiind decis la loviturile de departajare. În campionatul intern PSV are evoluții foarte bune, în patru etape izbutind să adune 13 puncte, după patru victorii și o remiză, în aceste partide marcând 11 goluri, primind doar unul singur.

În campionat, trupa lui Diego Simeone a avut un start greoi, pierzând puncte importante în primele două etape, remizand cu nou-promovata Deportivo Alaves pe teren propriu, încheind apoi iar la egalitate și cu Leganes, o altă echipă venită din eșalonul secund. În ultima etapă însă, madrilenii s-au dezlănțuit, izbutind să câștige cu 4-0 în deplasarea de la Celta Vigo, Griezmann ieșind la rampă cu o “dubla” și o pasă de gol.

Moya și Vrsaljko lipsesc de la oaspeți, în timp ce Cocu nu se poate baza pe Locadie, accidentat și el.

Vicecampioana Europei este favorită în acest meci, dar cotele sub 2.00 nu ajută, astfel că recomandăm NO BET la pre-match sub valoarea 2.00, cu sfatul de a aștepta LIVE valoarea 2.00.

Înscrie-te pe grupul de pe Facebook ”Pariuri inteligente și profitabile” AICI și implică-te în cele mai productive discuții despre pariuri.

Dă Like paginii noastre de Facebook AICI și fii la curent cu ultimele postări câștigătoare.

TOP BONUSURI CASE DE PARIURI ONLINE


Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 300 RON
MAXBET
Bonus 777 RON

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.