Liga 1: ponturile şi analizele etapei

0

Liga 1 îşi desfăşoară episodul cu numărul opt de vineri şi până luni. Runda este deschisă de duelurile FC Botoşani-FC Viitorul şi Pandurii Tg. Jiu-ASA Tg. Mureş şi se va încheia luni, când campioana Astra primeşte vizita lui Gaz Metan. Liderul Steaua, care are deja un avans de patru puncte în clasament, merge la Timişoara.

Vă rugăm să rețineți că articolul va fi actualizat pentru restul meciurilor.

FC Botoşani vs. FC Viitorul – vineri, ora 18:00

Victoria Botoşaniului de la Iaşi din etapa trecut a adus formaţia lui Leo Grozavu pe un surprinzător loc 2 în Liga 1. Moldovenii au cel mai bun atac din prima divizie, marcând de 15 ori, cinci goluri mai multe decât liderul Steaua.

Viitorul se păstrează sub linia de play-off, chiar dacă a trecut în runda trecută de Concordia cu 2-1, după două reuşite fabuloase ale lui Chiţu. Problema formaţiei lui Gică Hagi este legată de faptul că a adus un singur punct din ultimele trei meciuri disputate în deplasare, iar la Botoşani nu a câştigat niciodată în istorie.

În ultimii doi ani de zile, FC Botoşani şi Viitorul au produs meciuri spectaculoase în Liga 1. Cel mai „sărac” în reuşite datează din decembrie 2014, când moldovenii câştigau la Constanţa, 2-1.

Recomandăm cote minime de 1.70 pentru goluri în ambele porţi.

Pandurii Tg. Jiu vs. ASA Tg. Mureş – vineri, ora 20:30

Cu un singur eşec în ultimele 13 meciuri din Liga 1, chiar în precedenta partidă de acasă, 0-1 cu Steaua, Pandurii are prima şansă în faţa celor de la ASA Tg. Mureş. Gorjenii nu au cedat niciodată pe teren propriu în faţa ASA-ului, însă pentru meciul de astăzi au ceva probleme de efectiv. Prezenţa lui Bunoza şi Obodo de astăzi este pusă sub semnul întrebării, Piţian este suspendat, iar Mrzljak a plecat de la echipă, ca urmare a problemelor financiare.

ASA vine după două rezultate de moral, victorie la penalty-uri la Cluj în Cupa Ligii şi prima victorie din Liga 1, 2-1 cu Dinamo de acasă. Este, de altfel, singurul succes al mureşenilor în ultimele 17 partide oficiale din Liga 1! Problema cea mare pentru ASA este că Dan Alexa nu-şi va putea conduce echipa de pe bancă. Eliminat în disputa cu Dinamo, tehnicianul a primit o suspendare de două etape şi o amendă de 360 de lei. Florent Andre este accidentat şi nu va putea juca.

Ultimul meci direct a adus o remiză fabuloasă, cu şase goluri. Pandurii nu a pierdut în ultimele patru partide directe şi este favorită şi în acest meci.

Recomandăm cote minime de 1.60 pentru victoria gazdelor.

CFR Cluj vs. FC Voluntari – sâmbătă, ora 18:00

Fără înfrângere acasă și cu patru remize în ultimele cinci etape, CFR Cluj primește vizita uneia din formațiile surpriză ale campionatului, de până acum.

Istoria e de partea clujenilor, care au câștigat precedentele două meciuri directe disputate acasă, doar că de data aceasta va întâlni o formație cu poftă de gol, care a marcat de 14 ori în startul campionatului. Din cele două tabere, doar CFR-ul are o absență, cea a lui Andrei Mureșan, suspendat.

Ultima partidă directă a avut loc în luna mai a acestui an, iar CFR s-a impus cu 2-1, după goluri marcate de Nouvier, Petrucci, respectiv Novakovic. Doar primul se mai regăsește și astăzi.

Recomandăm cote minime de 1.90 pentru goluri în ambele porți.

Dinamo Bucureşti vs. CSMS Iaşi – sâmbătă, ora 20:30

După înfrângerea surprinzătoare de la Târgu Mureș, Dinamo va avea un nou meci complicat, la prima vedere. Chiar dacă au luat șapte puncte din ultimele trei meciuri disputate acasă, bucureștenii au suferit puțin ca și exprimare, fapt ce s-a reflectat și în prestația din ultima rundă.

CSMS Iași are o serie de absențe importante ce ne face să credem că va practica un joc defensiv astăzi. Voicu a fost suspendat o etapă după cartonașul roșu din meciul cu Botoșani, Mihalache este și el suspendat pentru cumul de cartonașe, iar Cristea și Martin sunt accidentați. De asemenea, Bole este incert.

Dinamo are și ea o absență, Gnohere fiind trimis la echipa secundă.

Recomandăm cote minime de 1.83 pentru PsF X.

CSU Craiova vs. Concordia Chiajna – duminică, ora 17:00

Cu o singură excepție, partidele directe dintre cele două echipe au avut goluri puține. Acest sezon pare să fie mai bun pentru Craiova, în condițiile în care se află pe un loc 5, iar cu o victorie în această partidă ar urca până pe 2 după opt etape. Gheorghe Mulțescu are întreg lotul disponibil pentru meciul cu Chiajna, iar statistica o dă pe formația din Bănie favorită în acest meci: 9 victorii în ultimele 10 partide de acasă!

Chiajna are probleme în acest sezon din toate punctele de vedere. Ilfovenii au cea mai slabă ofensivă, doar trei goluri înscrise, iar în deplasare au pierdut trei din cele patru meciuri. Emil Săndoi are și el întreg lotul disponibil pentru disputa din această seară.

Recomandăm cote minime de 1.75 pentru sub 2,5 goluri marcate în meci.

ACS Poli Timişoara vs. FC Steaua – duminică, ora 20:30

Înfrângerea din Turcia poate atârna greu pentru Steaua, însă deplasarea de la Timișoara este „pansamentul” perfect. Vicecampionii au prima șansă pe terenul lui Poli, o echipă ce părea să-și revină după victoria cu Craiova și remiza cu CFR Cluj, dar care a pierdut categoric la Voluntari, 1-4.

Bănățenii nu se vor baza în acest meci pe Cânu, Vădrariu, Poparadu, Sorescu, Vraciu și Șeroni, primii cinci accidentați, iar ultimul suspendat. De partea cealaltă, Reghecampf va efectua trei modificări față de meciul din Europa League, Mitrea, Achim și Tănase urmând să îi înlocuiască pe Tamaș (suspendat), Bourceanu și Golubovic.

Recomandăm cote minime de 1.53 pentru ca Steaua să câștige și să marcheze cel puțin două goluri.

Astra Giurgiu vs. Gaz Metan Mediaş – luni, ora 20:30

Astra are nevoie de victorie pentru a pierde contactul prematur cu Steaua. Giurgiuvenii vin după înfrângerea din Europa League, 2-3 cu Austria Viena, și vor disputa pe teren propriu acest meci după ce problema cu gazonul a fost rezolvată. Marius Șumudică nu se va baza pe Daniel Niculae, accidentat în meciul cu Austria Viena, și nici pe Junior Morais, care a văzut cartonașul roșu în meciul cu Steaua, ultimul din campionat. Romario Kortzorg a semnat cu Astra și va fi pe bancă astăzi.

Fără victorie de patru etape, medieșenii se deplasează la Giurgiu din postura formației clasate pe locul 9 în Liga 1. Forma pe care o traversează Gazul nu este una deloc dătătoare de speranță, iar defensiva a avut probleme mari în ultimul meci, pierdut 1-3 cu Pandurii. Cristi Pustai are la dispoziție întreg lotul pentru acest meci.

Bilanțul meciurilor directe este favorabil Astrei, care are o victorie mai mult decât Gaz Metan, în timp ce șapte meciuri s-au terminat la egalitate.

Recomandăm cote minime de 1.70 pentru victoria Astrei.

Înscrie-te pe grupul de pe Facebook ”Pariuri inteligente și profitabile” AICI și implică-te în cele mai productive discuții despre pariuri.

Dă Like paginii noastre de Facebook AICI și fii la curent cu ultimele postări câștigătoare.

TOP BONUSURI CASE DE PARIURI ONLINE


Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 300 RON
MAXBET
Bonus 777 RON

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.