Europa League: Ponturile și analizele meciurilor de joi, 20 octombrie

0

Europa League continuă astăzi cu nouă etapă din faza grupelor pentru sezonul 2016-2017 și propune o mulțime de meciuri interesante, programate de la orele 20 și 22.05.

Grupa A

Manchester United – Fenerbahce 

Până acum, United a învins-o greu pe Zoria Lugansk, scor 1-0, și a pierdut în Olanda pe terenul lui Feyenoord, scor 0-1, după un meci în care Mourinho a utilizat multe rezerve. E de așteptat să vedem schimbări în echipa “diavolilor” și joi seară. Fenerbahce va veni cu lotul valid și va alinia cel mai bun 11 posibil. O victorie le-ar asigura în mare proporție turcilor calificarea în faza următoare.

Englezii au avut doar 3 zile la dispoziție să pregătească acest meci, în care Schweinsteiger, Schneiderlin și Martial nu vor juca, fiind accidentați. Fener îi are incerți pe Lens și Tufan. Presa anunță că Rooney va fi titular joi seară, ceea ce nu se poate spune însă despre Robin Van Persie. Aflat în dizgrație la Fener, olandezul e greu de crezut că va juca pe “Old Trafford”. Acesta face apel la staff-ul tehnic să-l ia în considerare pentru duelul cu fosta șa echipă. Fener este neînvinsă în 12 din ultimele ei 13 meciuri în Europa, așa că trupa turcă va fi un adversar redutabil pentru United.

Descoperim valoare în cota minimă 2.10 pentru SUB 2,5 goluri în meci și o recomandăm la mize de 5/10.

Grupa C 

Mainz – Anderlecht 

Echipa germană se află la prima ei prezență în Europa League, iar acest debut a fost unul reușit: remiză (1-1) pe teren propriu împotriva incomodei Saint-Etienne (1-1) și victorie (3-2) în deplasarea de la Qabala. În Bundesliga a contabilizat trei victorii, două înfrângeri și două remize (golaveraj 14-12) în primele șapte etape din aceste sezon. Mainz este o formație plăcută ochiului. Preferând un joc deschis, trupa pregătită de Marin Schmidt oferă în dese rânduri partide cu multe goluri. De altfel, dacă privim doar peste clasamentul din prima ligă germană, vom constata că echipa de pe malul Rinului are al doilea cel mai bun atac după Bayern Munchen.

Anderlecht a furnizat o surpriză neplăcută propriilor fani în debutul sezonului, pierzând dubla cu Rostov, o echipă care se confruntă cu serioase probleme financiare, din play-off-ul Ligii Campionilor. Astfel, belgienii trebuie șa se mulțumească doar cu Europa League, iar startul în acesta grupă C a confirmat statutul de favorită la calificare pe care-l au Nicușor Stanciu și ai săi: victorie cu 3-1 în fața celor de la Qabala și remiză, 1-1, pe terenul lui Saint-Etienne. Lucrurile arată bine și în Jupiler League, echipa lui René Weiler ocupând fotoliul de lider după primele 10 etape. În afara înfrângerii din confruntarea cu Rostov mai sus amintită, gruparea belgiană a mai pierdut doar un singur joc în acest sezon, aspect ce reflectă forma bună prin care trece aceasta.

Recomandăm goluri în ambele porți la cote minime de 1.75 și mize 9/10.

Grupa E 

AS Roma – Austria Viena 

Principala favorită la câștigarea grupei E, AS Roma are 4 puncte după primele două etape. Doar 1-1 la Plzen și 4-0 cu Astra, pe teren propriu. Romanii se simt frustrați, pentru că FC Porto le-a blocat accesul în grupele Champions League (1-1 în Portugalia și 3-0 la Roma!). De altfel, nici sezonul trecut din UCL nu a fost prea fericit pentru ei. Au ieșit cu greu din grupe, unde au câștigat un singur meci și au fost umiliți la Barcelona (1-6), după care au fost eliminați de Real (2-0, atât la Madrid, cât și la Roma). Au fost apoi eliminați și din Europa League de Fiorentina (1-1 la Florența și 0-3 la Roma!). În acest sezon din Serie A, AS Roma este pe locul 2, cu 16 puncte și cel mai bun atac (19 goluri în 8 etape). Este neînvinsă în fața propriilor fani de 16 meciuri.

După 0-0 acasă, contra Viktoriei Plzen și 3-2 la Giurgiu, austriecii sunt despărțiți de italieni doar de golaveraj. Au 4 victorii și o remiză în ultimele 5 meciuri din Europa League. În campionatul intern se află abia pe locul 4, cu 19 puncte din 11 etape, la 9 puncte în urma liderului. Stau bine în atac (21 de goluri marcate), dar slab în apărare (19 goluri primite). Austriecii joacă mai bine în deplasare. În acest sezon, au câștigat toate cele 4 meciuri din Europa League, așa că italienii se așteaptă la o confruntare dificilă. Le place când marchează primii: au făcut-o în 6 din ultimele 8 meciuri de Europa League. În 3 dintre ele conduceau la pauză și și-au menținut avantajul până la final.

Recomandăm victoria gazdelor și minim 3 goluri marcate în meci la cote minime de 1.70 și mize 7/10.

Viktoria Plzen – Astra Giurgiu 

Viktoria Plzen ocupă locul 3 în grupa E din Europa League. În timp ce Astra pierdea acasă cu Austria Viena (2-3), Viktoria Plzen a reușit o remiză (0-0) în deplasarea austriacă. Iar în timp ce Astra a pierdut cu 4-0 la Roma, Viktoria a terminat meciul de la Plzen cu italienii la egalitate (1-1). În acest sezon, nu a luat bătaie decât într-un meci din cele 10 disputate în campionatul ceh. Și acela acasă, cu Zlin (0-2). Ocupa locul 2 cu 23 de puncte, 19 goluri marcate și doar 8 primite. Pe teren propriu, a terminat învinsă doar 7 din ultimele 50 de meciuri oficiale, indiferent de competiție.

Campioana României trece prin momente grele. Se află pe ultimul loc în grupă, cu 2 înfrângeri, golaveraj 2-7 și șanse minime să ajungă în primăvara europeană. Nici în Liga 1 nu stă prea bine. Ocupă locul 12 (din 14 echipe), cu 3 victorii, 3 remize și 6 înfrângeri, golaveraj 11-18. A pierdut jumătate din ultimele 10 meciuri oficiale. Jucătorii sunt neplătiți de câteva luni și au acceptat să se mai antreneze doar cu gândul la banii care ar putea veni din punctele obținute în Europa League. Numai că, deocamdată, aici n-au învins pe nimeni. În ultimele 2-3 zile, antrenorul și-a negociat plecarea de la Giurgiu. Deși a câștigat în instanță recuperarea unor drepturi salariale de peste 300.000 de euro, conducerea clubului îl lasă să plece doar contra unei sume de 100.000 de euro. În aceste condiții, este puțin probabilă o evoluție deosebită din partea unor jucători supărați și nepregătiți.

Recomandăm cote minime de 1.75 pentru peste 2,5 goluri marcate în meci la mize 6/10.

Grupa F

Genk – Athletic Bilbao 

Deși cele două echipe se află la egalitate de puncte, prin prisma golaverajului, avem o întâlnire între liderul grupei și lanterna roșie. Deși scorul nu a arătat-o, “bascii” au învins-o categoric pe Rapid Viena etapa trecută, compensând pentru umilința de pe terenul lui Sassuolo. Fiind considerați favoriții grupei F și având o cotă mare pentru calificarea mai departe, spaniolii au gânduri mari pentru această campanie europeană și vor să repete figura din 2012, unde s-au oprit abia în finala de la București.

De partea cealaltă, “alb-albastrii” sunt cotați drept outsiderii grupei și au șanse minime la calificare în opinia bookmakerilor. Deși rezultatul bun acasă scos în fața italienilor de la Sassuolo le da speranțe băieților lui Peter Maes, partida ce urmează se arată a fi într-adevăr o misiune dificilă.

Recomandăm PSF X la minim 1.80 cu mize 6/10.

Grupa G 

Standard Liege – Panathinaikos 

Confruntarea cu Panathinaikos nu vine deloc într-un moment bun pentru gazde, care au obținut doar o singură victorie în ultimele 5 partide disputate. În weekendul ce abia a trecut, Standard a reușit să obțină doar un punct în deplasarea de la Kortrijk, după două înfrângeri consecutive cu scorul de 0-1, înregistrate cu Ajax, respectiv Anderlecht. Surprinzător sau nu, toate golurile în disputa cu Kortrijk, au fost marcate în prima repriză. Având un singur punct acumulat în grupă, după egalul cu Celta Vigo, scor 1-1, gazdele au nevoie de o victorie care să le mențină în cursa pentru accederea în fazele superioare.

De partea cealaltă, formația vizitatoare nu se află nici ea într-o formă extraordinară, reușind doar 2 victorii, un egal și 2 înfrângeri, în ultimele 5 partide disputate. Panathinaikos a dezamăgit chiar în ultima etapa de campionat, după ce a pierdut în fața lui Xanthi, scor 1-2, într-o partidă în care era cotată ca favorită clară. Cu două înfrângeri înregistrate în primele runde, „verzii” ocupă ultimul loc în grupă și este mai mult decât evident, că o nouă înfrângere ar fi echivalentă cu eliminarea. Cele două formații s-au întâlnit de patru ori până acum, Standard reușind să iasă victorioasă de trei ori, în timp ce o partidă s-a încheiat nedecis (0-0). Două dintre aceste partide s-au încheiat cu „sub 2.5 goluri”. Ambele dispute au avut loc în Belgia.

Recomandăm cote de minim 1.80 pentru SUB 2,5 goluri cu mize 5/10.

Grupa L 

Osmanlispor – Villarreal 

La prima sa calificare în grupele Europa League, Osmanlispor este neînvinsă în acest sezon pe teren propriu, dar încă nu a primit vizita vreunei echipe de calibru. În grupa L, ocupă locul 2, după 2-0 cu Steaua și 1-2 la Zurich. În campionatul Turciei, nu a mai fost învinsă pe teren propriu din decembrie 2015. În acest sezon se află pe locul 6 după 7 etape, cu 11 puncte. Nu a pierdut nici un meci, dar a câștigat numai 2 partide și a reușit 5 remize. Are o apărare foarte bună, care nu a primit gol în 5 din ultimele 11 partide pe teren propriu. Nici cu atacul nu stă rău: a marcat în 16 din ultimele 17 partide acasă, indiferent de competiție.

Semifinalistă Europa League în sezonul trecut, Villarreal este una din principalele favorite în acest an. Ocupă primul loc în grupa L, după 2-1 cu FC Zurich și 1-1 la București. În campionatul spaniol, este neînvinsă după 8 etape, dar e abia pe locul 5, cu 16 puncte (4 victorii și 4 remize). Are o apărare de excepție: doar Deportivo și Monaco au reușit să-i marcheze mai mult de 1 gol în ultimele 5 luni. În ultima etapă, a surclasat-o pe Celta Vigo pe teren propriu (5-0), într-una din cele mai bune evoluții din acest sezon.

Recomandăm handicapul asiatic de SUB 2,25 goluri în meci la cote minime de 1.80 și mize 8/10.

Steaua – FC Zurich 

Pentru Steaua, următoarele două partide din grupa L de Europa League sunt decisive. Joi, 20 octombrie și pe data de 3 noiembrie, trupa lui Reghecampf întâlnește, mai întâi la București, apoi în deplasare, formația FC Zurich. Cu doar un singur punct după primele două runde, Steaua este obligată sa câștige confruntările cu trupa de ligă secundă elvețiană, pentru a se plasa cât mai bine în cursa către un final pe locurile 1-2.

Dacă va repeta evoluția consistentă din duelul cu Villarreal, partidă în care steliștii ar fi meritat, poate, chiar toate cele 3 puncte, n-ar fi exclus ca presiunea pusă pe defensiva adversă să se concretizeze și pe tabelă, prin 2 sau mai multe reușite semnate de ”ros-albastri”.

Steaua nu se află, totuși, într-un moment extrem de fast. În ultimele 4 partide acasă, ”ros-albastrii” au bifat două înfrângeri, cea mai recentă chiar duminică, în fața celor de la Gaz Metan Mediaș. Moralul nu este la cote prea bune, pe lângă o organizare tactică perfectă a întâlnirii, acesta fiind capitolul la care Reghecampf va trebui să lucreze intens până la duelul de joi. Să nu uităm că FC Zurich are singur eșec (la Villarreal) în ultimele 15 meciuri oficiale disputate, iar în etapa a precedentă de Europa League, au dispus cu 2-1 de Osmanlispor. În fiecare din cele 15 partide amintite, Zurich a marcat.

Recomandăm linia de handicap asiatic de PESTE 2 goluri marcate în meci la cote minime de 1.70 cu mize 9/10.

Înscrie-te pe grupul de pe Facebook ”Pariuri inteligente și profitabile” AICI și implică-te în cele mai productive discuții despre pariuri.

Dă Like paginii noastre de Facebook AICI și fii la curent cu ultimele postări câștigătoare.

TOP BONUSURI CASE DE PARIURI ONLINE


Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 300 RON
MAXBET
Bonus 777 RON

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.