Europa League: Ponturile și analizele meciurilor de joi, 3 noiembrie

0

Europa League continuă astăzi cu nouă etapă din faza grupelor pentru sezonul 2016-2017 și propune o mulțime de meciuri interesante, programate de la orele 20 și 22.05.

Grupa A

Fenerbahce – Manchester United 

Echipa gazdă se află pe locul al 3 lea în grupă cu un total de 4 puncte, la două lungimi diferență de ocupantele primelor două poziții, Feyenoord și respectiv Manchester United. Fenerbahce a obținut un egal în minutul 90+5 în deplasarea din Ucraina de la Zorya, scor 1-1, apoi a urmat o victorie acasă cu 1-0 în partida cu Feyenoord și o înfrângere pe Old Trafford cu 4-1.

De partea cealaltă echipa oaspete se află pe primul loc în grupă cu un total de 6 puncte. Manchester United a început meciurile din această grupă cu o înfrângere 1-0 în deplasarea de la Rotterdam, apoi au urmat două victorii pe teren propriu. În prima partidă disputată a trecut de ucrainenii de la Zorya cu 1-0 apoi de cei de la Fenerbahce cu 4-1.

Fenerbahce este neînvinsă în ultimele 7 partide disputate ”acasa” în competițiile europene, iar în 5 dintre acestea nu a primit gol. De partea cealaltă Manchester nu se descurcă foarte bine în deplasările din Europa, ea având 6 meciuri ”afara” în care nu a câștigat, iar pe 5 dintre acestea le-a pierdut.

Recomandăm să încercați PSF X la cote ce pleacă de valoarea 1.75 în sus cu mize 4/10.

Grupa C

Anderlecht – Mainz 

Echipa lui Nicușor Stanciu și Alexandru Chipciu a suferit două înfrângeri în ultimele trei etape de campionat, rezultate negative ce au dus la pierderea primei poziții în întrecerea internă. Este pentru prima oară în acest sezon când Anderlecht pleacă neînvinsă în doar una din trei partide consecutive, aspect care arată constanța trupei belgiene de la debutul actualei campanii.

După eliminarea din play-off-ul Ligii Campionilor suferită în fața celor de la Rostov, formația din Bruxelles a trebuit să se mulțumească doar cu o prezență în grupele Europa League. Startul a fost unul reușit datorită victoriei cu 3-1 obținută în fața Gabalei, urmată de două remize, 1-1, în deplasările de la Saint-Etienne și Mainz.

Mainz nu a excelat în actuala stagiune, însă nici nu a dezamăgit. Contabilizând patru victorii, două remize și trei înfrângeri în Bundesliga, echipa pregătită de Martin Schmidt ocupă poziția a 9-a, o performanță oarecum așteptată având în vedere calitatea generală a lotului. Evoluțiile din Europa League nu se pot cataloga ca fiind tocmai reușite, în ciuda faptului că se află la egalitate de puncte cu rivalele la calificare, deoarece ambele rezultate de egalitate înregistrate importriva acestora au fost pe teren propriu. Astfel, teoretic, dintre cele trei cluburi care tintesc primăvara europeană, misiunea nemților se anunță a fi cea mai delicată.

Valoarea de 1.95 pentru PSF X este o surpriză plăcută în condițiile unei dispute ce se anunță echilibrată. Recomandăm mize de 4/10.

Grupa E

Astra Giurgiu – Viktoria Plzen 

În grupa E, Astra a pierdut acasă cu Austria Viena (2-3) și în deplasare la Roma (0-4). Astralii păreau ieșiți din cărțile calificării, dar au revenit surprinzător în ultimul meci, când au învins la Plzen (2-1). Dacă mai reușesc o victorie în meciul de joi și speculează bine ultima partida, pe teren propriu, cu o AS Roma deja calificată, ar putea ajunge chiar în primăvara europeană.

Gazdele de joi sunt doar pe locul 10 în Liga 1, dar salvarea de la retrogradare o vor rezolva când își termină parcursul european. Au reușit deja o mare surpriză, eliminând-o pe West Ham United în preliminarii (1-1 la București, dar 1-0 în deplasare).

După 12 etape, Viktoria Plzen se află pe primul loc în prima ligă din Cehia, cu 3 puncte avans față de următoarea clasată, Mlada Boleslav. A obținut 9 victorii, 2 remize și a pierdut un singur meci, pe 20 august, pe teren propriu, în fața echipei din Zlin. A marcat 21 de goluri și are cea mai bună apărare din campionat, cu numai 8 goluri primite. Foarte ciudată a fost evoluția Viktoriei din sezonul trecut. Cu excepția a două înfrângeri și două remize la începutul turului, a câștigat absolut toate celelalte 23 de meciuri până cu 3 etape înainte de finalul campionatului. Au urmat 0-2 la Mlada Boleslav (locul 4), 1-2 acasă, cu Jablonec (locul 7) și 0-5 la Slavia Praga (locul 5). În grupa E din Europa League, se află pe ultimul loc, cu 2 puncte.

Va fi un meci greu pentru giurgiuveni, iar absența lui Alibec poate cântări foarte mult. Ne așteptăm, totuși, să avedem un meci deschis cu ocazii multe. Recomandăm goluri în ambele porți la cote minime de 1.70 cu mize 6/10.

Grupa F 

Athletic Bilbao – Genk 

Dacă după primele două etape jucate, exista un echilibru perfect în grupa F, lucrurile stau altfel în acest moment. Athletic Bilbao a ajuns pe ultima poziție după eșecul surprinzător de la Genk, scor 0-2. După această înfrângere, bascii au rămas cu o singură victorie în ierarhie, 1-0 acasă în fața lui Rapid Viena. Nici în campionat, lucrurile nu sunt grozave pentru elevii lui Ernesto Valverde, care au fost învinși deja de 4 ori în 10 meciuri. De cealaltă parte, Genk se află actualmente pe o poziție în afara play-off-ului în Jupiler League. Cu un parcurs excelent în fața propriilor fani, pe “alb-albastrii” i-au trădat rezultatele din deplasări, acolo unde au strâns doar 4 puncte din 18 posibile în competiția internă.

Deși belgienii se deplasează la Bilbao din postura de lider al grupei F, e foarte posibil ca balanța sa se încline către gazde, care, nevoite să învingă pentru a nu a avea emoții la calificare, își vor asuma responsabilitatea necesară pentru a culege toate cele trei puncte.

Vedem valoare în cota 2.00 pentru ambele marchează, selecție pe care o și recomandăm cu mize 4/10.

Grupa G 

Ajax – Celta Vigo 

După ce au remizat în partida tur, pe Estadio do Balaidos (2-2), „lancierii” și-au păstrat poziția de lideri și sunt aproape acum de a obține calificarea în fazele superioare. Deși au condus în două rânduri, au trebuit să se mulțumească în final doar cu un egal după ce Orellana a închis tabela în minutul 82. A fost doar al doilea egal pentru Ajax, în ultimele 13 partide disputate în toate competitiile, obținând în rest numai victorii. Șapte dintre acestea au fost obținute fără gol primit.

De partea cealaltă, oaspeții au continuat și în week-endul ce a trecut seria evoluțiilor dezamăgitoare în deplasare. Deși au condus cu 3-0 încă de la pauză pe terenul lui Las Palmas, au cedat în repriza secundă, mai ales după eliminarea lui S.Gomez, fiind egalați în doar 14 minute. Doar o victorie a obținut Celta în cele 6 deplasări efectuate în acest sezon. Ofensiva ibericilor a evoluat la capacitate maximă în ultimele 3 partide, reușind să înscrie nu mai puțin de 9 goluri.

O singură dată s-au mai întâlnit cele două formații pe Amsterdam Arena, în 2003 – în grupele UCL, Ibrahimovic marcând atunci unicul gol al partidei.

Recomandăm o cotă foarte interesantă ce pleacă de la valoarea 3.10 în sus pentru victoria gazdelor și minim 3 goluri înscrise în meci cu mize de 3/10.

Grupa I 

Nice – Salzburg 

Francezii au arătat în debutul acestei grupe că prioritatea numărul 1 este întrecerea internă, acolo unde, după primele 11 etape, ocupă locul 1, la nu mai puțin de 6 puncte distanță față de ocupanta poziției secunde, AS Monaco. Cu toate acestea, formația pregătită de Lucien Favre a tratat ceva mai serios turul cu Salzburg din Austria, impunându-se cu scorul de 1-0. Nice se află la cinci victorii consecutive în toate competițiile.

Trupa lui Oscar Garcia a avut până acum o campanie europeană extrem de slabă. După eliminarea suferită în play-off-ul Ligii Campionilor au urmat cele trei insuccese consecutive în grupa din Europa League. Lucrurile arată ceva mai bine în Tipico Bundesliga, Salzburg contabilizând șapte victorii, patru remize și două înfrângeri, rezultate ce o plasează pe locul al treilea. Salzburg se află la trei succese consecutive în întrecerile interne.

Cu un început fabulos de sezon, Balotelli & co. răstoarnă de la etapă la etapă calculele hârtiei în Ligue 1. Totuși, având în vedere modul în care Nice a tratat până acum jocurile europene (apelând la câteva rezerve), e greu de spus dacă gazdele vor juca la capacitate maximă, însă perioada excelentă pe care o traversează formația pregătită de Lucien Favre o plasează în postura de favorită a întrecerii de astăzi.

Recomandăm victoria gazdelor la cote minime de 1.85 cu mize 6/10.

Grupa K 

Southampton – Inter 

Southampton este favorită la victorie, iar Inter ar putea folosi mai mulți jucători de rezervă, pentru că italienii nu au făcut o prioritate din Europa League. Cu o victorie în fața lui Inter, “sfintii” ar avea mari șanse de calificare, iar speranțele trupei lui Claude Puel stau în talentele lui Boufal, Redmond și Austin. Judecând după partida din tur, Southampton va avea ocaziile ei joi seară, dar are nevoie de mai multă luciditate în fața porții. Southampton e neînvinsă de 6 meciuri europene, dar a câștigat doar două dintre acestea.

Interul, care tocmai s-a despărțit de antrenorul Frank de Boer, se caută în Serie A, leagă greu victoriile și are 4 înfrângeri în ultimele 6 partide. Milanezii și-au arătat slăbiciunile în disputele cu Hapoel Beer Sheva (0-2) și Sparta Praga (1-3), fără să câștige vreunul din ultimele 5 meciuri jucate în deplasare în Europa. Având în vedere că Southampton primește greu gol pe teren propriu, e de înțeles de ce gazdele sunt favorite în fața unui adversar care are alte priorități în acest moment. Etapa trecută de campionat Southampton a pierdut cu Chelsea (0-2), în timp ce Inter a cedat la Sampdoria (0-1).

Recomandăm un meci cu maxim 2 goluri la cote minime de 1.75 și mize de 8/10.

Grupa L

FC Zurich – Steaua 

FC Zürich continuă să fie neînvinsă în Challenge League (liga secundă elveţiană), învingând-o duminică, în deplasare, pe Neuchâtel Xamax cu scorul de 3-1. După 13 etape disputate, “alb-albaştrii” au 10 victorii, 3 egaluri şi 0 înfrângeri, golaveraj 32-7. Echipa din Zürich s-a calificat şi în sferturile de finală ale Cupei Elveţiei, eliminând-o, acasă, pe FC St. Gallen, cu scorul de 2-1. FC Zürich a câştigat Cupa Elveţiei în sezonul precedent şi chiar dacă a retrogradat, a putut juca în Europa League. Gazdele nu pot conta în meciul cu Steaua pe Umaru Bangura, Cédric Brunner, Gilles Yapi, Mike Kleiber şi Armando Sadiku, cu toţii fiind accidentaţi.

În Europa League, după 3 etape disputate, Steaua nu a reuşit să bată pe nimeni, fiind învinsă la Ankara de Osmanlıspor FK (0-2) şi remizând pe Arena Naţională cu Villarreal CF (1-1) şi FC Zürich (1-1). Aşadar parcursul a fost mediocru, având doar 2 puncte din 9 posibile. Va urma partida din Elveţia, care pare decisivă în privinţa calificării. Dacă FC Zürich ar câştiga, ar face 7 puncte, Villarreal probabil va avea 8 puncte (va juca pe “El Madrigal” cu Osmanlıspor), în timp ce Steaua ar rămâne cu 2 puncte şi ar fi practic eliminată din competiţie.

Jucătorii au un moral mai bun, pentru că au câştigat ultimele două partide oficiale. Cu toţii îşi pun mari speranţe în meciul de joi din Elveţia, pentru că îşi doresc să treacă de faza grupelor. Următoarele meciuri vor fi cu Osmanlıspor FK (24.11.2016, acasă) şi Villarreal CF (08.12.2016, deplasare). Faţă de meciul de la Bucureşti, au revenit Vlad Achim, Wilfred Moke şi Mihai Pintilii, care au fost accidentaţi. Vor lipsi în continuare Gabriel Enache, care mai are de stat un meci în urma cartonaşului roşu de la Ankara şi Florin Tănase, care va fi indisponibil în jur de 6 luni.

Apărarea liderului din România dă dovadă de carențe grave inclusiv în competiția internă, unde nivelul este mult mai scăzut. Recomandăm o selecție curajoasă: minim 2 goluri înscrise de echipa gazdă la cote ce pleacă de la valoarea 2.25 cu mize 3/10.

Înscrie-te pe grupul de pe Facebook ”Pariuri inteligente și profitabile” AICI și implică-te în cele mai productive discuții despre pariuri. Organizăm periodic și concursuri în urma cărora poți câștiga premii atractive!

Dă Like paginii noastre de Facebook AICI și fii la curent cu ultimele postări câștigătoare.

TOP BONUSURI CASE DE PARIURI ONLINE


Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 300 RON
MAXBET
Bonus 777 RON

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.