Europa League: Ponturile și analizele meciurilor de joi, 15 septembrie

0

Europa League debutează astăzi cu prima etapă din faza grupelor pentru sezonul 2016-2017 și propune o mulțime de meciuri interesante, programate de la orele 20 și 22.05. 

Grupa A

Feyenoord – Manchester United 

Echipa pregătită de Giovanni van Bronckhorst a terminat a treia în ediția precedentă de campionat, izbutind să câștige și Cupa Olandei, asigurându-și astfel un loc în grupele Europa League, revenind în competițiile europene după ce în sezonul precedent a absentat. Gazdele acestei înfruntări se află într-o formă bună, în ultimele 24 de meciuri suferind doar o singură înfrângere, în duelul cu PSV Eindhoven din Supercupa Olandei, reușind 20 de victorii și trei remize. În campionatul intern Feyenoord este lider după cinci etape, izbutind să acumuleze 15 puncte din 15, după victoriile cu Groningen, Twente, Heracles, Excelsior și ADO Den Häag.

”Diavolii roșii” dispun de un lot extrem de valoros, însă în această seară Jose Mourinho nu va trimite în teren cea mai bună echipă a sa, ci va folosi multe rezerve. Tehnicianul portughez a decis că Wayne Rooney, Antonio Valencia, Luke Shaw, Jesse Lingard, Henrikh Mkhitaryan și Phil Jones să fie lăsați acasă, ultimii doi lipsind din motive medicale. United începuse perfect acest sezon, izbutind să cucerească un trofeu în primul meci oficial, câștigând cu 2-1 în fața celor de la Leicester în Supercupa Angliei, câștigând apoi și primele trei meciuri de campionat, punând însă capăt seriei de succese, pierzând în ultima etapă în derby-ul cu Manchester City, fiind învinsă cu 2-1 chiar pe “Old Trafford”.

Recomandăm cota minimă de 3.00 pentru ca Marcus Rashford să se afle pe lista marcatorilor.

Grupa E 

Astra Giurgiu – Austria Viena 

Astra este o echipă imprevizibilă, capabilă să învingă pe oricine şi să piardă cu oricine. A demonstrat-o în urmă cu doi ani, când a eliminat pe Olympique Lyon în play-off-ul Europa League şi a demonstrat-o în urmă cu două săptămâni când a învins pe West Ham, la Londra.

În acelaşi timp, formaţia antrenată de Marius Şumudică ne-a oferit recent şi prestaţii modeste: 1-1 pe teren propriu cu FC Voluntari sau 1-5 la Cluj cu CFR, în campionat. Practic, dacă analizăm ultimele cinci meciuri ale Astrei în toate competiţiile, observăm că giurgiuvenii n-au decât o victorie: 1-0 pe terenul lui West Ham United. Defensiva Astrei în campionat este una dintre cele mai slabe: 14 goluri primite în 7 etape. Ultima partidă a Astrei a fost derby-ul pierdut în faţa Stelei, pe Arena Naţională, scor 0-1, la capătul unui meci în care campioana-en-titre n-a jucat rău şi a contestat vehement arbitrajul. Denis Alibec are probleme musculare pentru că a fost forţat să joace prea multe minute, imediat după ce a revenit după o accidentare. El a devenit astfel incert pentru meciul cu Austria Viena.

Austria Viena vine la Bucureşti într-un moment relativ fast al ei, înregistrând 2 victorii şi un egal în ultimele 3 meciuri (3-1 cu Altach acasă, 1-1 în deplasare cu Ried şi 4-1 pe teren propriu cu Wolfsberger).

Precedentele două partide fuseseră pierdute de către “violeţi” , practic cu două rivale la primele locuri (1-4 cu rapid Viena acasă şi 1-3 cu Sturm Graz în deplasare). Aşadar, în meciurile importante, Austria Viena are tendinţa să clacheze. Austria Viena a ajuns în grupele Europa League după ce a eliminat în play-off pe Rosenborg din Norvegia. A fost 2-1 la Viena şi tot cu acelaşi scor s-au impus austriecii şi în deplasare.

Recomandăm goluri în ambele porți la cote minime de 1.80.

Grupa F

Sassuolo – Athletic Bilbao 

Sassuolo este una dintre surprizele plăcute ale acestei ediții de Europa League, fiind debutantă în competițiile europene. Gruparea “neroverdi” a terminat pe locul al șaselea în ediția precedentă de campionat, asigurându-și un loc în turul al treilea al preliminariilor Europa League, acolo unde a avut-o ca adversară pe Luzern, cu care a remizat în Elveția, izbutind însă o victorie categorică pe teren propriu, câștigând la scor de neprezentare, avansând în play-off-ul competiției, acolo unde a întâlnit-o pe Crvena Zvezda, echipă venită din preliminariile Ligii Campionilor, cu care a obținut scoruri identice, remizand în deplasare, câștigând cu 3-0 “acasă”.

Athletic Bilbao de partea cealaltă este o echipă experimentată, ce este obișnuită cu jocurile europene, în ultimii ani reușind multiple calificări în competițiile din Europa, atingând chiar și ultimul act al Ligii Europa în sezonul 2011-2012, pierzând cu 3-0 în fața celor de la Atletico Madrid, într-o finală disputată pe Național Arena. În sezonul precedent, echipa pregătită de Ernesto Valverde s-a oprit în sferturile acestei competiții, fiind eliminată cu greu de Sevilla, după loviturile de departajare. În campionatul intern, lucrurile nu merg chiar bine pentru Bilbao, în prima etapă pierzând puncte importante pe terenul celor de la Sporting Gijon, fiind învinsă cu 2-1, pierzând apoi și în duelul de pe teren propriu cu Barcelona, în ultima etapă izbutind o victorie la scor minim în fața celor de la Deportivo La Corună, într-o partidă disputată în deplasare.

Recomandăm cota minimă de 1.80 pentru goluri în ambele porți.

Grupa G 

Panathinaikos – Ajax 

În ediția precedentă de campionat, “trifoii” au terminat pe locul al treilea, asigurându-și astfel un loc în turul al treilea al preliminariilor Europa League, unde au întâlnit-o pe AIK Stockholm, pe care au învins-o în ambele manșe, în play-off având-o ca adversară pe Brondby, pe care au eliminat-o, după 2-0 în tur, în deplasare și 1-1 pe teren propriu. Echipa pregătită de Andrea Stramaccioni tocmai a început “aventura” în campionat, debutând cu dreptul, izbutind o victorie categorică în deplasarea de la Levadiakos, câștigând cu 0-3.

În sezonul trecut, “lancierii” au ratat incredibil titlul, chiar în ultima etapă, având nevoie de o victorie în deplasarea de la Graafschap, rezultatul final fiind însă doar o remiză, terminând în acest fel pe locul al doilea, sub PSV, începându-și “aventura” europeană din turul al treilea al preliminariilor Champions League, acolo unde adversară le-a fost PAOK, pe care au eliminat-o cu greu, după 1-1 pe teren propriu și 2-1 în deplasare. În play-off, olandezii au fost eliminați surprinzător de Rostov, remizand pe “Amsterdam ArenA”, pierzând în Rusia într-o manieră umilitoare, fiind învinși cu 4-1. În campionat, Ajax este a treia, cu zece puncte în cinci etape, reușind trei victorii și o remiză, perizand o dată.

Vor lipsi de la acest meci Boumale și Thelander de la gazde, respectiv Krul și van de Beek de la Ajax.

Recomandăm goluri în ambele porți la cote minime de 1.90.

Standard Liege – Celta Vigo 

Belgienii au terminat pe poziția a șaptea în ediția precedentă de campionat, ratând locurile europene, izbutind însă să câștige Cupa Belgiei, asigurându-și astfel calificarea directă în grupele Europa League. Gazdele din această seară au evoluții foarte bune pe teren propriu în ultima vreme, fiind fără înfrângere în ultimele opt partide disputate pe “Stade Maurice Dufrasne”, reușind șase victorii și două remize, în aceste meciuri înscriind 17 goluri, primind doar trei. În campionat, Standard Liege este a noua după șase etape, reușind să adune doar nouă puncte, în urma a două victorii și trei remize, pierzând doar o singură dată.

Celta Vigo de partea cealaltă revine în competițiile europene după o pauză de un deceniu, ultima participare fiind în sezonul 2006-2007, când ajungea până în optimile Cupei UEFA. În sezonul trecut, “celtii” au impresionat, terminând pe locul al șaselea în clasamentul campionatului spaniol, asigurându-și astfel calificarea directă în grupele Europa League. Trebuie menționat faptul că gruparea galiciana l-a pierdut pe Nolito, probabil cel mai important jucător al echipei, transferat în această vară la Manchester City, iar în lipsa sa, echipa este vizibil slăbită, în acest început de campionat legând trei înfrângeri consecutive, pierzând cu Leganes, echipa nou-promovată, dar și cu Real Madrid și Atletico Madrid (0-4 chiar în week-end).

Gazdele nu se pot baza pe Enoh și Kosanovic, în timp ce Celta nu îi are în lot pe Beauvue, Blanco și Orelllana.

Recomandăm egalitate la finalul partidei la minim 3.20.

Grupa I 

Nice – Schalke 

Nice a făcut un sezon trecut foarte bun, iar drept dovadă, a încheiat stagiuna pe locul 4, la două puncte în spatele locurilor de Uefa Champions League. Acesta formă bună a continuat și în ediția prezentă de campionat, în care Nice a disputat deja patrru jocuri, bifând trei victorii și o remiză, drept pentru care, ocupă locul secund. Nice a făcut o achiziție care s-a dovedit foarte bună, aducându-l pe Mario Balotelli, care a și bifat primele sale două goluri la meciul de debut, 3-2 cu Marseille, la sfârșitul săptămânii trecute.

Schalke a început sezonul mai târziu, dar la fel ca adversara din acest meci, a ocupat o poziție bună în sezonul anterior de Bundesliga, oferindu-i posibilitatea să acceadă direct în grupele Europa League. Mai mult decât atât, elevii lui Markus Weinzierl au de partea lor performanța reușită în ediția trecută de Europa League, când au câștigat grupa neînvinși, însă, au avut ghinionul de a da peste Sahtior, în fața căreia s-au înclinat cu 0-3, scor înregistrat pe ‘Veltins Arena’.

Gazdele nu se pot baza pe o infirmerie întreagă, Benitez, Le Marchand, Lloris și Eysseric fiind out pentru acest joc. Schalke nu îi are în lot pe Coke și Di Santo.

Recomandăm PSF X la minim 1.70.

Grupa K

Southampton – Sparta Praga 

Southampton nu are un moral prea bun înaintea acestei întâlniri, obținând doar două puncte în cele 4 etape de Premier League. În week-end ”sfintii” vor juca în deplasare cu West Ham. Southampton are puține participări în Europa în istorie, sezonul trecut fiind calificată tot în Europa League, unde a fost eliminată în play-off.

Boufal, Florin Gardos și Jeremy Pied vor lipsi la gazde în vederea duelului Southampton – Sparta Praga.

Sparta Praga are 10 meciuri oficiale în acest sezon, singura înfrângere venind în turul III preliminar al Champions League, în fața Stelei București. În play-offul Europa League Sparta a eliminat-o foarte greu pe SonderjyskE, după o remiză albă în deplasare și o victorie cu 3-2 pe teren propriu. În minutul 40 însă, SonderjyskE era cea sigură pe calificare, conducând cu 2-0. Formația cehă a revenit fenomenal, marcatorii golurilor fiind Lafata, Sural și Brabec, ultimul marcând golul calificării cu 5 minute înainte de final. Din ultimele 8 deplasări de Europa League, Sparta Praga a obținut 4 remize, 3 victorii, suferind o înfrângere.

Tiemoko Konate este suspendat pentru duelul Southampton – Sparta Praga.

Recomandăm minim un gol marcat de oaspeți la cotă minimă 1.60.

Grupa L 

Osmanlispor – Steaua

Turcii de la Osmanlıspor au terminat sezonul 2015-2016 pe locul 5 în Süper Lig, după Beşiktaş, Fenerbahçe, Konyaspor şi İstanbul Başakşehir, dar înaintea lui Galatasaray. În acest sezon, “Osmanlılar” (“Otomanii”) au remizat cu Antalyaspor (0-0) şi Gençlerbirliği SK (2-2) şi au câştigat cu Trabzonspor (2-0), fiind pe locul 6 după 3 etape disputate. Echipa antrenată de Mustafa Reşit Akçay s-a calificat în grupele Europa League după ce le-a eliminat pe Zimbru Chişinău (2-2 şi 5-0), Nõmme Kalju FC (1-0 şi 2-0) şi FC Midtjylland (1-0 şi 2-0, în play-off). Aşadar, echipa din Ankara a jucat 9 meciuri oficiale, 6 în Europa League şi 3 în campionatul Turciei, fiind neînvinsă.

Trebuie spus că steliștii îl vor avea ca adversar la Osman pe fosta lor vedetă, atacantul Raul Rusescu, care le-a adus și ultima victorie în Europa, după acel 2-1 cu Rio Ave de acasă în 2014.

Steaua Bucureşti a câştigat meciul de pe Arena Naţională cu campioana Astra Giurgiu, scor 1-0, golul fiind marcat de brazilianul Fernando Boldrin (45). Echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf a rămas pe primul loc în clasamentul Ligii 1, având 17 puncte după 7 etape, cu 4 mai multe decât FC Botoșani şi CS Universitatea Craiova.

Oaspeţii nu-i pot folosi pe închizătorul Lucian Filip, care este în perioada de recuperare după ce a suferit ruptură a ligamentului, închizătorul Mihai Pintilii, care a fost operat pe 16 august, pentru avulsie de tendon al muşchiului drept femural de parte dreapta, urmând a reveni în ianuarie şi fundaşul stânga Marko Momčilović, care s-a accidentat la încălzire la startul unui antrenament.

Faţă de meciurile cu Sparta Praga (1-1 şi 2-0), şi Manchester City (0-5 şi 0-1), Steaua nu-l mai are pe mijlocaşul ofensiv Nicolae Stanciu, care a fost vându cu aproape zece milioane de euro la RSC Anderlecht, portarul Valentin Cojocaru, care a fost vândut lui FC Crotone şi mijlocaşul stânga algerian Jugurtha Hamroun, care a plecat în Qatar la Al Sadd.

Cele două nu s-au mai întâlnit niciodată, de altfel turcii fiind debutanți într-o competiție europeană.

Recomandăm victoria gazdelor la cote minime de 2.10.

Înscrie-te pe grupul de pe Facebook ”Pariuri inteligente și profitabile” AICI și implică-te în cele mai productive discuții despre pariuri.

Dă Like paginii noastre de Facebook AICI și fii la curent cu ultimele postări câștigătoare.

TOP BONUSURI CASE DE PARIURI ONLINE


Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 300 RON
MAXBET
Bonus 777 RON

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.