Premier League: Ponturile Etapei 1 (13-15 August 2016)

0

Premier League deschide porțile sezonului 2016-2017 în acest weekend, iar iubitorii fotbalului așteaptă cu sufletul la gură noua stagiune care se anunță extrem de interesantă prin numărul impresionant de mutări făcut de granzii campionatului pentru a putea șterge rușinea unui sezon 2015-2016 dezastruos, care a permis întâmplarea celei mai mari surprize a fotbalului englez din istoria modernă: Leicester City campioana Angliei în premieră.

Miza financiară este una uriașă, 1,7 miliarde de euro fiind alocate fiecărui sezon de Premier League. 100 de milioane de lire sterline va căpăta ultima clasată în actuala stagiune, ceea ce face ca declarația directorului executiv a Premier League să fie perfect adevărată:

Din punct de vedere economic, odată cu promovarea în Premier League, Burnley a ajuns un club mai puternic decât Ajax Amsterdam.

Niciodată lupta pentru supremație nu a fost mai echilibrată ca acum, iar o simplă privire aruncată pe numele managerilor implicați este suficientă: Pep Guardiola, Jose Mourinho, Jurgen Klopp, Arsene Wenger, Antonio Conte, Mauricio Pochettino sau Claudio Ranieri. Cine va fi regele în 2017? Abia așteptăm să aflăm!

Hull City vs. Leicester City sâmbătă 13 august ora 14.30 

Campioana debutează ca în fiecare an pe terenul unei noi promovate și deschide noua stagiune din Premier League. Deși mulți îi văd anul acesta în cea de-a doua jumătate a clasamentului, campionii se arată foarte încrezători și se declară și mai flămânzi de performanță, mergând pe principiul ”dacă am reușit odată, înseamnă că se poate”. Ngolo Kante este singura piesă importantă pierdută de ”vulpi”, contrar așteptărilor majorității experților care îi vedeau ca și vânduți pe ”perlele” echipei, Ryad Mahrez și Jamie Vardy. Singurele achiziții sunt iranianul Ahmed Musa (19 milioane de euro), Nampalys Mendy (15 mil euro) și polonezul Bartosz Kapustka (9 mil euro).

Gazdele dispun de un lot estimat la 59 de milioane de euro, iar în condițiile actuale sunt favoriți la retrogradare. Antrenorul Steve Bruce a demisionat în urmă cu o lună, iar interimatul este asigurat de Mike Phelan, antrenorul secund, în vârstă de 53 de ani. Piesele grele ale ”tigrilor” sunt atacantul Abel Hernandez și extrema dreaptă, egipteanul Elmohamady. Vor absenta portarul Allan McGregor (șansa perfectă pentru rezerva sa, fostul portar al Vasluiului, Dusan Kuciak) dar și fundașii Alex Bruce și Moses Odubajo.

Un nor de negativism planează asupra celor de la Hull de o lună încoace, astfel că există premisele necesare pentru un debut cu dreptul a trupei lui Ranieri în cursa pentru apărarea trofeului.

Recomandăm victoria oaspeților la cote minime de 2.00. Este foarte posibil să fie o partidă săracă în goluri, un 1-0 sau 2-0 fiind suficient.

Burnley vs. Swansea sâmbătă 13 august ora 17.00 

Burnley a câștigat sezonul trecut de Championship la capătul căruia a înregistrat doar 5 înfrângeri în 46 de partide. Turf Moor stadionul gazdelor, s-a dovedit o fortăreață greu de penetrat pentru adversari, aceștia reușind să se impună de doar 2 ori sezonul trecut. Antrenorul gazdelor, Sean Dyche, în vârstă de 45 de ani, este adeptul unui sisteem 4-4-2 destul de ofensiv, vârfurile de lance fiind Sam Vokes, atacantul galez care a punctat decisiv în disputa din optimile EURO 2016 contra Belgiei, alături de el fiind Andre Gray, cel mai valoros jucător din lot, cotat la 10 milioane de lire sterline, care în sezonul trecut a punctat de 25 de ori și a oferit 10 pase de gol.

De cealaltă parte, managerul italian Francesco Guidolin a întărit lotul ”lebedelor” cu achiziții destul de interesante din care merită să menționăm: Fernando Llorente de la Sevilla (5 milioane lire), Borja Baston de la Atletico Madrid (15 milioane lire), fundașul Mike van der Hoorn de la Ajax sau portarul Lukas Fabianski de la Chelsea. Există discuții și pentru aducerea lui Nacer Chadli de la Tottenham.

Meciul se anunță destul de echilibrat, ambele echipe având potențial pentru a câștiga, dar în condițiile date recomandăm între 2 și 4 goluri marcate în meci la cote minime de 1.60.

Crystal Palace vs. West Brom sâmbătă 13 august ora 17.00 

Vulturii par să fie o surpriză plăcută în noul sezon. Cu siguranță nu se vor putea ridica la nivelul Leicester, dar personal mizez pe o prezență a lor în prima jumătate a clasamentului. Alan Pardew are la dispoziție un lot foarte valoros, evaluat la 120 de milioane de lire sterline și încă nu a fost perfectat transferul mult dorit al lui Benteke de la Liverpool. Poarta va fi asigurată în acest an de Steve Mandanda, adus de la Marseille, un portar cu reflexe incredibile. Puțin a lipsit ca echipa cu fani din lumea bună a Londrei să câștige primul trofeu din istorie, anul trecut, când au fost învinși în prelungiri de Man United în finala FA Cup. Atacul pare să fie principala armă a vulturilor, cu jucători de bandă foarte rapizi ca Yannick Bolasie și Wilfried Zaha, iar vârful Wicham este susținut din spate de Yohan Cabaye.

West Brom are în mare parte cam aceeași echipă de sezonul trecut, managerul Tony Pulis bazându-se pe o formulă destul de robustă așezată 4-2-3-1, cu principala gură de foc în fața porții adverse constând în agilitatea vârfului Salomon Rondon, de altfel cel mai bine evaluat jucîtor din lot. Acesta va fi suținut pe flancuri de Saido Berahino, un jucător foarte rapid, dar și de tânărul de doar 17 ani promovat de la propria academie, Jonathan Leko, pariul managerului galez pentru acest sezon.

Întâlnirile dintre cele două echipe nu au fost zgârcite în goluri, așa că ne putem aștepta la un spectacol fotbalistic decent. Recomandarea noastră este cota minimă 2.00 pentru gol marcat în ambele reprize.

Everton vs. Tottenham sâmbătă 13 august ora 17.00

Ambițiile noului acționar majoritar, Farhad Moshiri, și-au arătat culoarea odată cu aducerea lui Ronald Koeman ca manager general, după sezonul fantastic reușit de olandez la cârma lui Sothampton. Fundașul John Stones a plecat la Manchester City pentru o sumă colosală, 47 de milioane de lire sterline, devenind astfel cel de-al doilea cel mai scump fundaș din lume, iar în locul său a fost adus căpitanul naționalei Țării Galilor, Ashley Williams, pentru 12 milioane de lire sterline, de la Swansea. Au mai fost aduși portarul Stekelenburg de la Fulham și mijlocașul Idrissa Gueye de la Aston Villa. Pienaar, Osman, Hibbert și Tim Howard au părăsit lotul ”caramelelor”. Principalul om de gol rămâne belgianul Romelo Lukaku.

Tottenham a arătat foarte bine în ultimul  de pregătire când a trecut de Inter Milano cu 6-1. Nucleul de jucători este același, iar transferurile au fost puține: Victor Wanyama de la Southampton, atacantul Vincent Janssen de la Alkmaar și se zvonește de interesul afișat pentru Nkodou de la Marseille. De altfel, Mauricio Pochettino a declarat: ”nu am fost foarte activi pe piața transferurilor pentru că nu mai aveam nevoie de mulți jucători pentru a lupta la titlu. Am luat strictul necesar.” Pentru această partidă vor lipsi Dembele și Vertonghen.

Recomandarea noastră este cota minimă 1.80 pentru ambele echipe marchează.

Middlesbrough vs Stoke City sâmbătă 13 august ora 17.00 

Middlesbrough revine în elita fotbalului englez după ani buni de chin în ligile inferioare și asta se datorează în mare parte primarului Steve Gibson. ManagerulAitor Karanka speră să aducă un plus de experiență lotului pe care îl are la dispoziție prin aducerea portarului Victor Valdes și a atacantului Alvaro Negredo, împrumutat de la Man City. De asemenea, mijlocașul Atalantei, Marten de Roon, un olandez de 25 de ani, este văzut ca un om care poate acoperi foarte bine centrul terenului.

Stoke City țintește top 10 anul acesta, iar trupa antrenată de Mark Hughes s-a întărit prin aducerea lui Joe Allen de la Liverpool, cel mai important transfer perfectat, pe lângă insistențele pentru Berahino de la West Brom. Arnautovic și-a prelungit contractul, iar Shaquiri este apt de joc.

Pentru acest meci, recomandarea noastră este X la cote minime de 3.20.

Southampton vs. Watford sâmbătă 13 august ora 17.00 

”Sfinții” se află în fața unui sezon destul de greu, lotul lor fiind decimat față de cel de acum 2 luni care reușea clasarea pe locul 6 și calificarea în Europa League. Ronald Koeman a plecat la Everton, Sane la Liverpool, Wanyama a luat drumul lui Tottenham, Graziano Pelle a plecat în China, iar Juanmi la Real Sociedad. Locul lui Koeman pe banca tehnică a fost luat de Claude Pouel, iar noile achiziții sunt: Redmond (Norwich), mijlocașul Hojbjerg de la Bayren Munchen și Alex McCarthy de la Crystal Palace.

Speranțele noului manager de la Watford, Walter Mazzari, se vor lega în acest sezon de pofta de gol a lui Troy Deeney și de parteneriatul acestuia cu Odion Ighalo. Printre noile achiziții, cele mai importante sunt ale lui Jerome Sinclair de la Liverpool, columbianul Zuniga de la Napoli, Dja Djedje de la Marseille, dar și aducerea tânărului atacant nigerian Isaac Success de la Granada.

Recomandăm victoria lui Southampton în această partidă la cote minime de 1.80.

Manchester City vs. Sunderland sâmbătă 13 august ora 19.30 

Prea multe noutăți nu sunt de spus despre Manchester City, echipă cotată cu prima șansă la titlu în acest sezon. Aducerea lui Pep Guardiola pe banca ”cetățenilor” confirmă aspirațiile patronatului arab pentru un trofeu european, dar și pentru supremația internă. Kompany și Gundogan vor absenta pentru această partidă. În ultimele 5 directe, Manchester City s-a impus de fiecare dată în fața celor de la Sunderland.

Sunderland a fost nevoită să înlocuiască managerul, Sam Allardyce fiind numit noul selecționer al naționalei Angliei. Astfel, David Moyes este cel responsabil de îndeplinirea obiectivului pentru acest sezon, și anume: clasarea pe un loc cât mai îndepărtat de zona retrogradării. La capitolul sosiri nu putem remarca nimic spectaculos în lotul ”pisicilor negre”, iar la plecări putem nota plecarea lui Giaccherini la Napoli.

Recomandăm solistul pe gazde cu instalarea la cârma jocului încă din prima repriză: 1 pauză/1 final la cotă minimă 1.70

Bournemoth vs. Manchester United duminică 14 august ora 15.30

Ziua de duminică se deschide  de la ora 15.30 (ora României) când pe Goldsands Stadium vine noul Manchester United. Armata lui Mourinho are nume mari în lot începând cu această vară și se anunță cea de-a doua favorită la titlu în opinia specialiștilor. Mourinho are polițe importante de plătit în Premier League și va fi foarte motivat să își afișeze la final aroganța caracteristică. Duelul ironiilor dintre Mou și Wenger își va consuma un nou episod, polițele pe care le are de plătit către Chelsea de la care a ieșit pe ușa din dos sezonul trecut vor fi foarte importante, iar noul război direct cu Guardiola  va continua seria de dueluri pe care cei doi au început-o în perioada Real Madrid vs. Barcelona.

Bournemouth a sărbătorit anul trecut îndeplinirea obiectivului, acela de a evita retrogradarea, același obiectiv setat și pentru actuala stagiune. Managerul Eddie Howe a reușit două achiziții destul de importante pentru club: Jordon Ibe de la Liverpool și Lewis Cook de la Leeds. Ultimul meci disputat de Bournemouth în sezonul trecut de Premier League a fost chiar împotriva lui United, înfrângere cu 3-1 care nu i-a afectat prea mult pe jucători.

Recomandăm victoria lui Manchester United la cote minime de 1.85

Arsenal vs. Liverpool duminică 14 august ora 18.00 

Prima etapă a noului sezon de Premier League propune și primul derby, Liverpool fiind primul oaspete de pe Emirates din Londra. Wenger nu a adus niciun nume nou cu rezonanță pe plan european în afară de Granit Xhaka de la Borussia Moenchengladbach. Ceilalți doi nou-veniți sunt Takuma Asano și Rob Holding. S-a despărțit, în schimb, de Mikel Arteta, Mathieu Flamini, Tomas Rosicky, Dan Crowley și  Sczesny. Un lucru bine cunoscut despre Arsenal este că în fiecare an termină în TOP 4, dar niciodată nu câștigă titlul, cel puțin asta se întâmplă de ceva ani buni, iar o mare parte din suporteri a început să ia tot mai mult în calcul necesitatea unei schimbări la nivel de management tehnic.

Liverpool a cheltuit 50 de milioane de lire sterline doar pe Sadio Mane de la Southampton și Gini Wijnaldum de la Newcastle, jucători esențiali în filozofia de joc pe care Jurgen Klopp vrea să o implementeze la Liverpool. De la venirea neamțului Liverpool a făcut dâteva meciuri de poveste, cum ar fi acel spectaculos 4-3 cu Borrussia Dortmund , calificându-se în finala Europa League, trofeu pierdut în cea de-a doua repriză. Sturridge și Henderson sunt incerți pentru această partidă.

Recomandăm ambele marchează și minim 3 goluri înscrise în meci la cota minimă de 2.10.

Chelsea vs. West Ham luni 15 august ora 22.00 

Etapa se încheie pe Stamford Bridge luni seară de la la 22.00 cu un duel londonez extrem de interesant. Este foarte important de știut că ”ciocănarii” nu au câștigat pe terenul lui Chelsea din 2002. Au fost foarte aproape anul trecut, dar au fost egalați la 2-2 în minutul 89 dintr-un penalty transformat de Fabregas. Suporterii lui Chelsea au avut multe umilințe de îndurat sezonul trecut când campania de apărare a titlului a fost un fiasco total, echipa terminând pe locul 10 cu 12 victorii în 38 de meciuri. În acest sezon toată lumea privește cu optimism venirea lui Antonio Conte, iar faptul că echipa nu este implicată și în competiții europene, nici Champions nici Europa League, este un atu. Ngolo Kante de la Leicester și Mitchi Batshuay de la Marseille sunt principalele transferuri mai importante în tabăra lui Chelsea.

Slaven Bilic, managerul lui West Ham, se arată foarte mulțumit de lotul pe care îl are la dispoziție pentru acet sezon, mai ales de faptul că și-a păstrat nucleul important. Cele mai importante transferuri pentru ”ciocănari” sunt Sofiane Feghouli venit de la Valencia, Andre Ayew, Manuei Lanzini și Gokhan Tore. Pentru partida de astăzi vor lipsi cu siguranță accidentații Manuel Lanzini, Gokhan Tore și Aaron Cresswell, în timp ce Dimitri Payet este incert și foarte posibil să nu fie titular.

Ne așteptăm la un meci deschis, cu multe faze de poartă, dar Chelsea pare favorită la această dispută. Potențialul ofensiv enorm afișat de ambele echipe ne semnalează avantajul recomandării pentru goluri de ambele părți la cote minime de 1.80.

Înscrie-te pe grupul de pe Facebook ”Pariuri inteligente și profitabile” AICI și implică-te în cele mai productive discuții despre pariuri.

Dă Like paginii noastre de Facebook AICI și fii la curent cu ultimele postări câștigătoare.

TOP BONUSURI CASE DE PARIURI ONLINE


Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 300 RON
MAXBET
Bonus 777 RON

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.