Ponturi și analize etapa 4 Liga 1 (12-15 August)

0

Liga 1 programează în acest weekend etapa cu numărul 4 din sezonul regulat, iar primul meci se dispută azi pe municipalul din Botoșani.

FC Botoșani vs. Steaua București vineri 12 august ora 21.00 

Ultimul meci disputat între cele două echipe a fost acel 5-3 de poveste disputat la Cluj, Arena Națională fiind închisă cu 2 zile înainte de disputarea partidei. Meciul de astăzi poate fi unul la fel de frumos, având în vedere că ”plăieșii” lui Leo Grozavu sunt actorii unor meciuri spectaculoase în debut de campionat, cu multe goluri înscrise, dar și primite. Moldovenii pot profita de programul infernal al Stelei din următoarele două săptămâni, care include dubla cu Manchester City și apoi derby-ul cu Dinamo.

În acest sens, este foarte posibil ca Steaua să introducă în teren un prim 11 din care să lipsească piese de bază precum Stanciu sau proaspăt sositul Florin Tănase.

Recomandăm 1X la cote minime de 1.90.

Concordia Chiajna vs. Gaz Metan Mediaș sâmbătă 13 august ora 18.30

Bilanțul lui Emil Săndoi la Concordia până acum este de 3 meciuri, 3 înfrângeri, golaveraj 0-7, plus finala Cupei Ligii pierdută cu Steaua (1-2 după prelungiri). Formația din Chiajna nu se află, cum ar fi normal, pe ultimul loc în clasament, ci pe 12, pentru că CFR Cluj, ASA Târgu Mureș și ACS Poli Timișoara sunt penalizate. Concordia va juca sambătă, acasă, cu Gaz Metan Mediaș, iar în etapa următoare cu ASA Târgu Mureș, astfel că are șansa de a obține primele puncte. Trupa lui Săndoi a bifat totuși o victorie în Cupa Ligii în această săptămână, când a trecut la penaltyuri de Pandurii. Gazdele nu pot conta pe fundașul Ștefan Bărboianu și mijlocașul Marian Cristescu, care sunt accidentați.

Gaz Metan Mediaș a obținut a doua victorie din acest sezon etapa trecută, învingând-o, acasă, pe FC Viitorul cu scorul de 2-1 (Alexandru Munteanu 17, Azdren Llullaku 85 – Bogdan Taru 74). Echipa lui Cristian Pustai stă bine în clasament, fiind pe locul 7 după trei etape disputate. În prima etapă “gazarii” au învins-o pe AȘA Târgu Mureș (2-1) și apoi au pierdut cu același scor la Iași. Jucătorii Gazului Metan au un moral bun și vor încerca să obtină sambătă cel puțin un punct în partida cu Concordia Chiajna. Oaspeții nu au jucători accidentați sau suspendați pentru deplasarea de la Chiajna.

Recomandăm PSF 1 la cote minime de 1.90.

Astra Giurgiu vs. Poli Timișoara sâmbătă 13 august ora 21.00 

Astra Giurgiu trece printr-o perioadă foarte grea, deși a început sezonul câștigând Supercupa României. Cu antrenorul Marius Sumudică suspendat, campionii au fost eliminați din Liga Campionilor de FC Copenhaga (1-1 și 0-3), iar în campionat au pierdut rușinos cu Dinamo, 1-4, au remizat cu Pandurii și au fost învinși și de Craiova, 1-2. Recent, campioana i-a pierdut și pe Boldrin și De Amorim, care au plecat la Steaua, spre disperarea lui Șumudică. Pentru Astra urmează turul cu West Ham, iar gazdele pot conta din nou pe fundașul de bandă Alexandru Stan, care a stat două etape în urma cartonașului roșu primit în partida cu Dinamo. Atacantul Denis Alibec, care s-a accidentat în meciul România – Albania de la Euro 2016 a revenit la antrenamente, dar va juca abia în returul cu englezii din Europa League.

ACS Poli Timișoara a pierdut și al doilea meci din acest sezon, fiind invinsă, acasă, de Pandurii Târgu Jiu cu scorul de 3-1 (Robert Elek 54 – George Tucudean 20, Christian Obodo 76p). În prima etapă formația antrenată de Ionuț Popa a cedat în Ștefan cel Mare, 1-2 cu Dinamo. “Alb-violetii” au învins totuși Viitorul în Cupa Ligii și au acum un moral mai bun. Tehnicianul Popa a redresat oarecum echipa, care nu juca absolut nimic în finalul sezonului trecut, dar nu are jucători de valoare cu care să încerce să recupereze penalizarea de 14 puncte. Oaspeții nu pot conta pe mijlocașii Deian Sorescu, Iulian Roșu și atacantul Octavian Drăghici, care sunt accidentați, în timp ce Gabriel Cănu este incert.

Recomandăm 1 & over 2.5 goluri la cote minime de 1.95.

Pandurii Târgu Jiu vs. CFR Cluj duminică 14 august ora 18.30

Pandurii Târgu Jiu a trecut cu bine peste eliminarea din Europa League cu Maccabi Tel-Aviv (1-3 și 1-2), câștigând la Timișoara în campionat cu ACS Poli (Robert Elek 54 – George Tucudean 20, Christian Obodo 76p). După trei etape disputate “alb-albastrii” stau bine în clasament, având 7 puncte după meciurile cu Craiova (2-1), Astra (0-0) și Timișoara (3-1). Oaspeții nu pot conta pe fundașul stânga Constantin Grecu, care a fost eliminat de arbitru Cătălin Buși în meciul din Cupa Ligii cu Concordia Chiajna. Atacantul Valentin Alexandru s-a accidentat la umăr în același meci, fiind incert pentru disputa cu clujenii.

CFR Cluj nu a reușit, acasă, decât o remiză albă cu Dinamo, în etapa a 3-a a Ligii 1. În primele două etape, “alb-visinii” au câștigat în Gruia cu Concordia Chiajna (2-0) și au pierdut în deplasare cu FC Botoșani (1-3). Echipa lui Vasile Miriută ar fi trebuit să aibă 4 puncte în clasament, dar a avut o penalizare de 6 puncte, astfel că după trei etape disputate este incă pe minus. Va urma o deplasare la Turnu Severin, unde “feroviarii” vor încerca să facă un meci reușit și să se intoarcă acasă cu punct sau puncte. CFR a învins-o recent pe CS Universitatea Craiova cu scorul de 3-2 la loviturile de departajare, pe teren propriu, într-un meci din optimile Cupei Ligii.

Oaspeții l-au lăsat acasă pe fundașul stânga portughez Mário Camora, care s-a accidentat în meciul din optimile Cupei Ligii cu CS Universitatea Craiova. Lotul ardelenilor a fost intărit în această săptămană cu extrema stangă Cosmin Sârbu, care a jucat în sezonul trecut în 31 de meciuri pentru FCM Baia Mare, înscriind 7 goluri.

Recomandăm PSF 1 la cote minime de 1.85.

FC Viitorul vs. ASA Târgu Mureș duminică 14 august ora 21.00 

FC Viitorul a pierdut meciul susținut la Mediaș cu Gaz Metan, cu scorul de 2-1 (Alexandru Munteanu 17, Azdren Llullaku 85 – Bogdan Taru 74), în etapa a treia a Ligii 1. A fost a patra înfrângere din 4 jocuri pe terenul Gazului Metan. Echipa lui Gheorghe Hagi nu a jucat slab, fiind la cinci minute de un egal. Dobrogenii au 3 puncte în clasament după trei etape disputate, în care a câștigat cu FC Voluntari și a pierdut cu Steaua (1-3) și Gaz Metan Mediaș (1-2). Băieții lui Hagi au fost eliminați recent și de Timișoara în Cupa Ligii, după 1-2. Pentru Viitorul, următoarele două partide vor fi în deplasare, cu CSM Politehnica Iași și CS Universitatea Craiova.

Gazdele nu au jucători accidentați sau suspendați pentru meciul cu AȘA Târgu Mureș. În minutul 28 al meciului de la Timișoara din Cupa Ligii, portarul Victor Ramniceanu a suferit o comoție, după o ciocnire cu stoperul Cristian Bocșan, dar poate juca cu ASA.

AȘA Târgu-Mureș a jucat foarte slab cu CSM Politehnica Iași, fiind invinsă, acasă, cu scorul de 3-0 (Lukacs Bőle 16, Andrei Cristea 32, Marian Târsă 43). În prima etapă ardelenii au pierdut la Mediaș cu 2-1, iar în etapa a doua la Craiova cu CS Universitatea, tot cu 2-1. Antrenorul Dario Bonetti și-a dat seama că nu are un lot cu care să poată face fată rigorilor din prima ligă și a decis să demisioneze. Bilanțul italianului pe banca tehnică a fost execrabil, 3 meciuri – 3 înfrângeri, golaveraj 2-7. În locul său a fost adus Dan Alexa, un tehnician care era liber, după ce Rapid a fost trimisă în ligă a cincea. Oaspeții nu pot conta pe inchizătorul Gabriel Mureșan, care mai are de stat 3 etape în urma cartonașului roșu primit în meciul cu Steaua din play-off și mijlocașul francez Florent André, care a suferit la Craiova o leziune.

Lotul targ-mureșenilor a fost intărit în această săptămană cu cinci jucători noi – Gaston Mendy (fundaș stânga senegalez de la FK Mladá Boleslav), Claudiu Belu (fundaș dreapta de la ACS Poli Timișoara), Raul Costin (inchizător, de la Rapid), atacantul Romeo Surdu (de la FC Milsami Orhei) și Dorin Goga (atacant, de la ACS Poli Timișoara).

Recomandăm 2 sau 3 goluri în meci la cote minime de 2.00.

CSU Craiova vs. Poli Iași  luni 15 august ora 18.30 

CS Universitatea Craiova a reuşit surpriza etapei trecute, câştigând cu scorul de 2-1 partida disputată în deplasare cu campioana Astra Giurgiu (Daniel Niculae 29 – Nuno Rocha 17, Simon Măzărache 45+1). În prima etapă, “alb-albaştrii” au pierdut nemeritat în deplasare cu Pandurii Târgu Jiu (1-2), iar în etapa a doua au câştigat, acasă, cu ASA Târgu Mureş (2-1). După 3 etape disputate, echipa antrenată de Gheorghe Mulţescu are 6 puncte în clasament şi meci acasă cu CSM Politehnica Iași. Oltenii au posibilitatea, în cazul unui succes, să facă 9 puncte după 4 etape şi să se apropie de podium. Gazdele nu au probleme de lot, cu excepţia fundaşului de bandă Marius Briceag. Acesta nu a jucat cu ASA, Astra şi CFR, fiind accidentat.

CSM Politehnica Iași a profitat de faptul că a întâlnit un ASA mai slab ca niciodată, câştigând pentru prima dată la Târgu Mureş, cu scorul de 3-0 (Lukacs Bőle 16, Andrei Cristea 32, Marian Târșa 43). În runda precedentă, “alb-albaştrii” au câştigat în Copou cu 3-1 cu Gaz Metan Mediaş, astfel că au bilanţ maxim în acest debut de sezon (partida cu Steaua din prima etapă va avea loc pe 31 august). Ieşenii au 6 puncte şi un golaveraj de 6-1, aşa că vor veni încrezători în Bănie, deşi în sezonul precedent au fost învinşi de două ori de craioveni. Obiectivul moldovenilor este de a se califica în play-off, aşa că orice punct câştigat “afară” va conta la finalul sezonului regulat. CSMP a pierdut, marţi, la Botoşani în optimile Cupei Ligii (0-1). Oaspeţii nu jucători accidentaţi sau suspendaţi pentru deplasarea de la Craiova. Singurul absent va fi atacantul Alexandru Boiciuc, care a revenit ieri la Iaşi, după ce a fost convocat la echipa naţională de tineret a Republicii Moldova.

Recomandăm 1 pauză/ X final la cota minimă 15.00.

Dinamo București vs. FC Voluntari luni 15 august ora 21.00 

Dinamo Bucureşti a trecut cu bine peste meciul din Gruia cu CFR Cluj, cu care a terminat la egalitate, scor 0-0. Echipa antrenată de Ioan Andone este în grafic, având 7 puncte după 3 etape, în care le-a mai învins pe Astra Giurgiu (4-1) şi ACS Poli Timişoara (2-1). “Câinii roşii” au mai reuşit, la mijlocul săptămâni, să se califice şi în sferturile de finală ale Cupei Ligii, după ce a eliminat-o pe FC Voluntari (2-1, Daniel Popa 12, 24 – Petre Ivanovici 48). Cu echipa ilfoveană se vor întâlni din nou luni, după numai 4 zile, de data aceasta în etapa a 4-a a Ligii 1. Gazdele nu au jucători accidentaţi sau suspendaţi. În meciul din Cupa Ligii cu FC Voluntari au fost titulari Penedo, Oliva, Târcoveanu şi D. Popa, dar în campionat aceştia vor fi pe banca de rezerve.

FC Voluntari a reuşit o victorie nesperat de uşoară, acasă, cu FC Botoşani, pe care a învins-o cu scorul de 4-2 (Hrvoje Spahija 6, Petre Ivanovici 7, 32, Daniel Novac 49 – István Fülöp 30, 78). Echipa lui Florin Marin şi Dinu Todoran a început prost sezonul, fiind bătută acasă de FC Viitorul, dar a reuşit apoi două victorii surprinzătoare prin proporţiile scorului, 4-0 la Chiajna cu Concordia şi 4-2, acasă, cu FC Botoşani. Ilfovenii au 6 puncte după trei etape şi un golaveraj frumos, 8-3. Oaspeţii au tot lotul valid pentru meciul din Ştefan cel Mare cu Dinamo. FC Voluntari are cel mai bun atac din Liga 1 după 3 etape. Echipa lui Florin Marin nu are niciun egal în ultimele 6 meciuri oficiale.

Recomandăm  ambele marchează și minim 3 goluri înscrise în meci la cote minime 2.25.

Înscrie-te pe grupul de pe Facebook ”Pariuri inteligente și profitabile” AICI și implică-te în cele mai productive discuții despre pariuri.

Dă Like paginii noastre de Facebook AICI și fii la curent cu ultimele postări câștigătoare.

TOP BONUSURI CASE DE PARIURI ONLINE


Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 300 RON
MAXBET
Bonus 777 RON

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.