Serie A: ponturile și analizele primei etape (20-21 august)

0

Noul sezon de Serie A aduce schimbări în ceea ce privește orele de disputare ale meciurilor. Tradiționala după-amiază de duminică ce programa majoritatea meciurilor din cadrul etapei, a fost înlocuită acum cu seara de duminică dedicată fotbalului în Italia. Dacă până acum eram obișnuiți ca la ora 16.00, ora României, să avem cea mai mare grupare de meciuri din Italia, din acest sezon majoritatea se dispută tot duminica, dar la oră de Champions League, 21.45.

AS Roma vs. Udinese sâmbătă 20 august ora 19.00 

Spaletti a avut o misiune grea la primul meci oficial disputat de formația sa în noul sezon. Miercuri romanii au remizat la FC Porto, după ce au condus cu 1-0, însă misiunea le-a fost mult mai dificilă după ce Vermaelen a văzut două galbene în decurs de 15 minute, lăsându-și ecjipa în 10 din minutul 41. Returul va avea loc marți pe Olimpico și are o miză mult mai mare decât confruntarea cu Udinese din prologul primei etape a Serie A, sezonul 2016-2017. Titular pe flancul stâng al atacului în meciul de la Porto, Diego Perotti, adus de la Genoa pentru 9 milioane de euro, s-a accidentat și nu se știe când va reveni. Sallah, titularul de pe flancul drept, este posibil să fie menajat și să îl vedem în teren pe Juan Iturbe, împrumutat de la Bournemouth.

Udinese l-a numit pe banca tehnică din această vară pe Giuseppe Iachini, fostul tehnician de la Palermo. Piotr Zielinski ține capul de afiș al încasărilor, mijlocașul central în vârstă de 22 de ani fiin vândut la Napoli pentru 14 milioane de euro, urmat de atacantul Nico Lopez, vândut pentru 9 milioane de euro la brazilienii de la Internacional. Mișcările de efectiv au fost masive, jucători reveniți după ce au fost împrumutați, alții plecați, astfel încât nu putem vorbi despre omogenitate la nivel de lot. Foarte importantă va fi absența atacantului Cyril Thereau care este suspendat. De asemenea, infirmeria este umplută de 5 accidentați. În meciul de Coppa Italia de săptămâna trecută, Udine a fost suferit o înfrângere pe propriul teren cu 2-3 în fața Speziei.

Recomandăm minim 3 goluri înscrise în meci la cote minime de 1.75.

Juventus vs. Fiorentina sâmbătă 20 august ora 21.45

Juventus a renunțat la ”perla” de la mijlocul terenului, Pogba fiind vândut la Manchester United pentru o sumă record de 105 milioane de euro, detronându-l astfel pe Gareth Bale din topul celor mai scumpe transferuri all-time. Însă chiar și așa, trupa lui Massimiliano Allegri este pe minus cu 12 milioane la capitolul transferuri în această vară, deși pe lângă Pogba au mai realizat o încasare de 30 de milioane de euro pentru cedarea lui Morata la Real Madrid. Torinezii au plătit 90 de milioane pe Higuain, 32 de milioane pe mijlocașul Romei, Pjanic, 23 de milioane pe Marko Pjaca de la Dinamo Zagreb și 10 milioane pe Mario Lemina de la Marseille. Sumele sub 10 milioane nu mai merită pomenite, ele fiind mărunțișuri la acest nivel.  De remarcat și aducerea sub formă de împrumut a lui Benatia de la Bayern, dar și a lui Dani Alves, liber de contract, de la Barcelona.

Fiorentina ș-a păstrat nucleul de anul trecut, linia mediană fiind punctul forte al echipei antrenate de Paolo Sousa. Au fost aduși câțiva jucători de valori mici, cel mai scump transfer fiind al fundașului central Davide Astori de la Cagliari. Și Ianis Hagi i-a costat 2 milioane de euro pe florentini. Cea mai mare încasare a fost pentru transferul lui Mario Gomez la Wolfsburg pentru 7 milioane de euro. Pentru această partidă trebuie să notăm absența lui Borja Valero, accidentat.

Recomandăm victoria lui Juventus la cote minime de 1.50.

AC Milan vs. AC Torino duminică 21 august ora 19.00 

Noul patronat chinez al lui AC Milan, club cu un nume colosal în istoria fotbalului, a promis investiții masive pentru a aduce Milanul înapoi între gloriile Europei. Până acum, însă, cel mai mari transferuri au fost Gianluca Lapadula, vârf adus de la Pescara pentru 9 milioane de euro, Gustavo Gomez, fundaș central adus de la Lanus pentru 8,5 milioane de euro și mijlocașul ofensiv Sosa, venit de la Beșiktaș pentru 8 milioane de euro. Noul antrenor Vincenzo Montella a fost de acord cu vinderea definitivă a lui El Shaarawy la AS Roma și transferul definitiv al lui Fernando Torres la Atletico. Principalele speranțe de gol vor veni tot de la Bacca și Luis Adriano.

Torino și-a asigurat serviciile lui Adem Ljajic de la AS Roma pentru 8,5 milioane de euro cu banii obținuți în urma transferurilor fundașului Glik la Monaco pentru 11 milioane de euro și a atacantului Fabio Quagliarela la Sampdoria pentru 2,7 milioane de euro. Torino nu a mai câștigat pe San Siro din 1993!

Recomandăm SUB 2,5 goluri în meci la cote minime de 1.75.

Atalanta vs. Lazio duminică 21 august ora 21.45

Gian Piero Gasperini este antrenorul Atalantei începând cu acest sezon. Repatrierea atacantului Alberto Paloschi de la Swansea este cel mai important transfer al gazdelor din această vară, la capitolul plecări putând nota transferul mijlocașului central Marten de Roon la Middlesbrough pentru 15 milioane de euro și  a închizătorului Luca Cigarini la Sampdoria pentru 3,5 milioane de euro.

Lazio l-a numit pe banca tehnică pe Simone Inzaghi și a reușit repatrierea lui Ciro Immobile de la Sevilla pentru 8,5 milioane de euro, menit să îl suplinească pe veteranul Miroslav Klose care a decis să-și agațe ghetele în cui la 38 de ani. La capitolul pierderi importante putem trece și retragerea lui Stefano Mauri, dar și transferul lui Antonio Candreva la Inter Milano pentru 22 de milioane de euro. Lazio nu s-a mai impus pe terenul Atalantei de 4 ani.

Recomandăm PSF X la cote minime de 1.65.

Bologna vs. Crotone duminică 21 august ora 21.45

Bologna a investit 20 de milioane de euro în transferuri în această vară, o sumă destul de importantă pentru o echipă de pluton din Serie A. Dzemaili de la Galatasaray, Donsah de la Cagliari, Krejci de la Sparta Praga și Simone Verdi de la AC Milan sunt cele mai importante achiziții care se vor afla sub comanda lui Donadoni.

Crotone este văzută ca victimă sigură în acest sezon de Serie A, o echipă antrenată de Davide Nicola, antrenor venit de la Bari, fără experiență la nivel managerial în Serie A. Valoarea estimată a întreg lotului este de 14 milioane de euro, iar cel mai experimentat jucător este vârful Raffaele Palladino, trecut pe la Juventus, Sampdoria sau Genoa.

Cota minimă de 1.85 pentru victoria gazdelor ar trebui considerată o adevărată comoară.

Chievo vs. Inter Milano duminică 21 august ora 21.45

Mișcări importante de trupe la Inter în această vară, clubul milanez se zbate în mediocritate de ceva ani buni. Frank de Boer a fost numit antrenor principal începând cu săptămâna trecută, iar Cristi Chivu antrenor secund. Au fost aduși jucători precum Candreva, Ever Banega, Dodo, Ansaldi, Brozovic, Caprari și Erkin. 36 de milioane de euro este deficitul în urma perioadei de transferuri, semn că la Inter se investește pentru a ajunge înapoi în zona de Champions League.

La Chievo nu au avut loc schimbări majore, primul 11 rămânând același, ceea ce constituie un plus de omogenitate pentru veronezi. Pe stadionul Marcantonio Benetgodi doar 4 eșecuri au fost suferite în sezonul trecut de echipa gazdă, pe lângă 8 rezultate de egalitate și 7 victorii. Ultimele 4 întâlniri directe au produs puține goluri, în 3 dintre ele Inter ieșind învingătoare.

Recomandăm cota minimă 1.65 pentru SUB 2,5 goluri.

Empoli vs. Sampdoria duminică 21 august ora 21.45

Empoli l-a pierdut pe fundașul central Lorenzo Tonelli, vândut la Napoli pentru 10 milioane de Euro, ceea ce a adus un plus la bugetul clubului, deoarece pentru noii veniți nu s-a cheltuit prea mult. De notat aducerea mijlocașului ofensiv Matheus Pereira de la Corinthians, a fundașului stânga Manuel Pasqual de la Fiorentina dar și a celebrului atacant Alberto Gilardino. Au mai venit sub fprmă de împrumut un fundaș central, un fundaș stânga și un mijlocaș central.

La Sampdoria este antrenor chiar Marco Giampaolo, fostul antrenor al lui Empoli din sezonul trecut, ceea ce constituie un atu pentru genovezi. Clubul a avut încasări de 60 de milioane de euro din transferuri în vară, investind doar 24, deci un plus de 36 de milioane. Cele mai importante plecări sunt: Roberto Soriano, Joaquin Correa, Fernando, Alfred Duncan, Luca Rizzo, de Silvestri și Zukanovic. Au fost aduși mulți jucători sub formă de împrumut precum Djuricic de la Benfica, Castan de la Roma, Bruno Fernandes de la Udinese. Cel mai scump transfer plătit este pentru Jacopo Sala de la Hellas Verona, 5 milioane de euro.

Interesant de menționat faptul că ultimele 3 întâlniri directe s-au terminat la egalitate, iar ultimele 5 au produs puține goluri.

Recomandăm PSF X la cote minime de 1.65.

Genoa vs. Cagliari duminică 21 august ora 21.45

Genoa l-a numit pe banca tehnică pe Ivan Juric, cel care a promovat-o pe Crotone în serie A, fost secund la Inter în sezonul 2011-2012 al lui Gianpiero Gasperini. Croatul în vârstă de 40 de ani este la prima experiență ca principal în serie A. Cele mai importante pierderi suferite sunt pe flancul stâng, Perotti  fiind vândut la Roma, iar partenerul său de bandă, fundașul stânga Cristian Ansaldi, a fost vândut la Inter. Vor lipsi din cauza accidentărilor portarul titular Mattias Perin și mijlocașul defensiv Tomas Rincon.

Cagliari a adus nume noi la echipe ca Boriello de la Atalanta, Bruno Alves de la Fenerbahce, liberi de contract, Mauricio Isla de la Juve pentru 4 milioane de euro, dar cel mai scump transfer este de 4,5 milioane de euro plătiți pentru mijlocașul lui Hellas Verona, internaționalul moldovean, Artur Ioniță. Cele mai importante pierderi sunt ale lui Donsah, mijlocaș central vândut la Bologna și fundașul central Davide Astori vândut la Fiorentina.

Genoa a învins anul trecut după ce nu o mai făcuse din 2012. Ultimele 8 întâlniri directe au rezultat 2 sau 3 goluri la final.

Recomandăm cote de 2.00 pentru 2 sau 3 goluri înscrise în meci.

Palermo vs. Sassuolo duminică 21 august ora 21.45

Palermo s-a salvat miraculos de la retrogradare anul trecut după o serie de 3 victorii în ultimele 5 partide disputate, terminând cu un punct deasupra ultimului loc retrogradabil ocupat de Carpi. Tehnicianul de 52 de ani Davide Ballardini este considerat eroul acelei reveniri spectaculoase. Franco Vasquez a fost vândut la Sevilla pentru 15 milioane de euro, iar Alberto Gilardino a plecat liber de contract la Empoli. Jucătorii aduși nu reprezintă nume sonore, le va fi greu sicilienilor să evite retrogradarea și în acest an.

Sassuolo a început noul sezon în Europa League, eliminând în turul 3 elvețienii de la Luzern, pentru ca în turul play-off-ului să distrugă Steaua Roșie Belgrad cu 3-0 pe teren propriu. Eusebio di Francesco a făcut din Sassuolo un adevărat club de talie europeană, e drept, de nivelul Europa League. Să termini un sezon pe locul 6 în serie A, înaintea unor echipe ca AC Milan sau Lazio, este o performanță notabilă. Fundașul dreapta Sime Vrsaljco a fost vândut la Atletico Madrid pentru 16 milioane de euro, iar Nicola Sansone la Villareal pentru 13 milioane, realizând astfel și profit pentru bugetul clubului.

Recomandăm X2 la cote minime de 1.40.

 Pescara vs. Napoli duminică 21 august ora 21.45

Retrogradată în primăvara lui 2013 în Serie B, Pescara a crescut de la an la an până a reușit promovarea sub comanda lui Massimo Oddo, antrenor care are contract până în 2019. Micuțul club a reușit chiar să își vândă oamenii de gol la Milano, Gianluca Lapadula luând drumul lui AC Milan pentru 9 milioane de euro, iar Gianluca Caprari ajungând la Inter pentru 4,5 milioane.

Napoli a dat tunul pe piața transferurilor prin vânzarea lui Higuain la Juventus, înlocuitorul său fiind Arthur Milik, adus de la Ajax pentru 32 de milioane. Au mai fost aduși Zielinski de la Udinese pentru 14 milioane, Tonelli  de la Empoli pentru 10 milioane și Giaccherinni de la Sunderland pentru 1,5 milioane, ultimii doi nefiind apți de joc pentru această partidă. În partidele de verificare Napoli a obținut victorii pe linie, Gabbiadini arătând o poftă de gol ieșită din comun.

Diferența de valoare este imensă între cele două loturi, astfel că napoletanii au șansa să debuteze cu o victorie.

Recomandăm o victorie la minim două goluri diferență a napoletanilor la cotă minimă 2.25.

 

Înscrie-te pe grupul de pe Facebook ”Pariuri inteligente și profitabile” AICI și implică-te în cele mai productive discuții despre pariuri.

Dă Like paginii noastre de Facebook AICI și fii la curent cu ultimele postări câștigătoare.

TOP BONUSURI CASE DE PARIURI ONLINE


Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 300 RON
MAXBET
Bonus 777 RON

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.