Bundesliga: ponturile și analizele primei etape (26-28 August)

0

Noul sezon de Bundesliga debutează vineri seara și se anunță un nou episod al luptei în doi între Bayern și challenger-ul Borrussia Dortmund. Lupta pentru locul 3 se anunță de la început extrem de interesantă, mai ales că va fi ultimul loc ce poate duce în Champions League, iar echipele înscrise la medalia de bronz sunt: Monchengladbach, Leverkusen, Schalke și Wolfsburg.

Vă rugăm să rețineți că pentru meciurile ale căror analize nu sunt postate, articolul va fi updatat cu maxim 6 ore înainte de începerea partidei.

Bayern Munchen vs. Werder Bremen vineri 26 august ora 21.30 

Allianz Arena găzduiește prologul sezonului 2016-2017 al Bundesligii, iar meciul dintre Bayern și Werder Bremen va marca începutul unei noi ere a clubului bavarez. Era post-Guardiola are un iz optimist, Carlo Ancelotti fiind un alt nume mare în istoria fotbalului, cu un CV impresionant în cariera de antrenor. Bayern a disputat deja două meciuri oficiale, primul dintre ele marcând și câștigarea primului trofeu pentru noul sezon, Supercupa Germaniei, la capătul unui meci în care a învins Borrusia Dortmund cu 2-0, după ce galben-negrii au dominat categoric prima repriză.

Au fost aduși Renato Sanchez, campion european cu Portugalia, de la Benfica, dar și fundașul Matts Hummels de la Borrusia Dortmund. La schimb, Rode și Mario Gotze au mers înapoi la Borrusia, Hojbjerg a fot vândut la Southampton, iar Benatia a luat drumul Italiei, ajungând la Juventus Torino.

Werder a reușit salvarea de la retrogradare in-extremis, cu un gol venit în minutul 88 al meciului direct cu Frankfurt din ultima etapă a sezonului trecut, care a trimis adversarul la barajul pentru menținerea în Bundesliga. La echipa antrenată de ucraineanul Viktor Skripnik au avut loc mișcări de trupe, iar cele mai importante ar fi aducerea lui Max Kruse, atacantul lui Wolfsburg, care va trebui să-l suplinească pe Anthony Ujah plecat în China, a mijlocașului Thomas Delaney de la Copenhaga, cel care a înscris în poarta Astrei la Giurgiu, Florian Kainz, extrema stângă de la Rapid Viena și fundașii Niklas Moisander de la Sampdoria sau Fallou Diagne de la Rennes. La capitolul plecări, transferul fundașului central Jannik Vestergaard la Monchengladbach a adus cei mai mulți bani la bugetul clubului, suma de transfer fiind de 12,5 milioane de euro.

Recomandăm minim 4 goluri înscrise în meci la cote minime de 1.75.

FC Koln vs. Darmstadt sâmbătă 27 august ora 16.30 

”Țapii” lui Peter Stoger au obținut 13 milioane de euro din vânzarea mijlocașului central Yannick Gerhardt la Wolfsburg și 1,5 milioane din vânzarea lui Kevin Vogt la Hoofenheim. După cedarea celor doi l-au adus pe Marco Hoger de la Schalke pentru a acoperi zona mediană. De notat și aducerea lui Sehrou Guirassy, atacant ivorian în vârstă de 20 de ani de la Lille, pentru care s-au plătit 3,8 milioane de euro, dar și a atacantului leton Artjoms Rudnevs, liber de contract, de la Hamburg, jucător care a și marcat în victoria cu 7-0 din Cupa Germaniei obținută la Preussen. Anthony Modeste va fi în continuare vioara întâi a atacurilor ”țapilor” și ne putem aștepta chiar să înscrie în acest meci.

Darmstadt are un antrenor nou începând cu această vară, neamțul Norbert Meier, adus de la Arminia Bielefeld. Destul de multe schimbări la nivel de lot, cele mai importante plecări fiind ale atacantului Sandro Wagner la Hoffenheim și a fundașului central Slobodan Rajcovic la Palermo. Niciun nume sonor la capitolul sosiriÎn sezonul precedente, Modeste și Risse au semnat câte o dublă în victoria cu 4-1 a lui FC Koln.

Recomandăm victoria gazdelor la cotă minimă de 1.75.

Augsburg vs. Wolfsburg sâmbătă 27 august ora 16.30 

Fără pretenții prea mari pentru Augsburg nici în acest sezon, singurul obiectiv realizabil rămâne evitarea retrogradării. A fost numit un antrenor principal nou, Dirk Schuster, fostul principal al lui Darmstadt. La capitolul sosiri putem menționa atacantul Islandez transferat pentru 4 milioane de euro de la Real Sociedad, Alfred Finnbogason, fundașul central Friedrich adus de la Schalke pentru 1 milion de euro dar și mijlocașul defensiv Gojko Kacar adus gratuit de la Hamburg. La capitolul plecări îi putem menționa pe: fundașul central Jeong Ho Hong transferat în China pentru 6 milioane de euro, fundașul central Ragnar Klavan transferat la Liverpool pentru 5 milioane de euro, extrema stângă Tobias Werner transferat la Stuttgart pentru 1 milion de euro, dar și portarul Manninger ajuns la Liverpool liber de contract.

Wolfsburg a rămas fără Schurrle cedat la Dortmund pentru 30 de milioane de euro, Max Kruse vândut la Bremen pentru 7,5 milioane de euro, dar și fără Dante, ajuns la Nice pentru 2,5 milioane. De menționat și plecarea fundașului central Naldo, liber de contract, la Schalke, o adevărată lovitură pentru defensiva lui Dieter Hecking. Compartimentul defensiv a fost întărit după plecarea celor doi fundași centrali cu aducerea lui Jeffrey Bruma de la PSV Eindhoven pentru 11,5 milioane de euro. Cel mai scump transfer a fost cel al mijlocașului central Yannick Gerhardt de la FC Koln. Au mai fost aduși Blaszczykowski de la Borrusia Dortmund, Mario Gomez de la Fiorentina, Josuha Guilavogui de la Atletico Madrid și Didavi de la Stuttgart.

Din ultimele 10 întâlniri doar două au produs 3 goluri, restul fiind meciuri de UNDER. Fiind prima etapă o să fim rezervați în privința pronosticului și recomandăm 2 sau 3 goluri în meci la cote minime de 2.00.

Borrussia Dortmund vs. Mainz sâmbătă 27 august ora 16.30 

Prima repriză a Super Cupei Germaniei ne-a dat senzația, celor care am urmărit meciul, că vom avea parte de o luptă mult mai echilibrată pentru titlu în acest sezon între Dortmund și Bayern. Absolut încântător pe partea stângă, noul sosit Ousmane Dembele a creat foarte multe acțiuni periculoase, 3 dintre ele finalizate cu șuturi scoase in-extremis de Neuer. Balanța transferurilor pentru Dortmund este pe plus cu doar 1 milion de euro după această vară. Au venit: Gotze, Schurrle, Dembele, Raphael Guerreiro, Sebastian Rode, Marc Bartra, tânărul giuvaier turcesc, Emre Mor și Mikel Merino. La capitolul plecări punctăm pe: Hummels, Mkhitaryan, Gundogan și Blaszczykowski.

Mainz l-a cedat pe Baumgartlinger la Leverkusen pentru 4 milioane de euro și pe portarul Loris Karius la Liverpool pentru 6,2 milioane de euro. Cea mai importantă achiziție este cea a atacantului columbian John Cordoba de la Granada, pentru 6,5 milioane de euro, dar și a mijlocașului ofensiv de la Leverkusen, Levin Oztunali, pentru aceeași sumă. Deficitul bugetar al lui Mainz după campania de transferuri până în acest moment este de 17 milioane de euro, semn că patronatul a investit și are anumite așteptări de la echipa antrenată de Martin Schmidt.

Thomas Tuchel, antrenorul Borrussiei, are 5 ani pe banca lui Mainz și are avantajul de a cunoaște bine anumiți jucători. Meciurile dintre cele două echipe au fost, în general, spectaculoase, cu multe faze de poartă și goluri. Absențe importante din ambele tabere: Reus, Gotze, Durm și Subotic lipsesc de la gazde, Gurci, Cordoba și Samperio de la oaspeți.

Recomandăm cote minime de 2.00 pentru goluri în ambele porți și minim 3 goluri înscrise în meci.

Frankfurt vs. Shalke sâmbătă 27 august ora 16.30 

Frankfurt a fost nevoită să treacă prin emoțiile barajului pentru supraviețuire și a reușit să rămână încă un an în Bundesliga după o dublă foarte strânsă cu Nurnberg. Campania de transferuri lasă de dorit, astfel că nu e de mirare dacă vor mai ajunge în postura de la finele sezonului trecut și la sfârșitul primăverii viitoare. Pentru acest meci problemele de efectiv ale antrenorului Niko Kovac sunt destul de mari, pe lista care cuprinde 7 indisponibili aflându-se și atacantul Seferovic, principalul om de gol.

Schalke a dat lovitura cu încasarea de 50 de milioane de euro după transferul lui Leroy Sane la Manchester City, iar de banii câștigați au adus jucători ca golgheterul lui Basel, Breel Embolo, pentru 22.5 milioane de euro, Coke de la Sevilla pentru 4 milioane, Stambouli de la PSG pentru 8, 5 milioane, Naldo liber de contract de la Wolfsburg, dar i-au și împrumutat pe Bentaleb de la Tottenham și Baba de la Chelsea. Banca tehnică a fost preluată de Markus Weinzierl de la Augsburg. Schalke nu a mai câștigat pe terenul lui Frankfurt din 2010.

2 la pauză sau la finalul partidei la cote minime de 1.85 pare o alegere potrivită în contextul actual.

Hamburg vs. Ingolstadt sâmbătă 27 august ora 16.30 

Cele două echipe au fost vecine de clasament la finele stagiunii trecute, Hamburg pe 10, Ingolstadt pe 11, un singur punct despărțindu-le. Bavarezii au avut un finish catastrofal cu doar un punct obținut în ultimele 5 etape. Disputa de sezonul trecut de pe Volkparkstadion s-a terminat la egalitate, 1-1, la Ingolstadt impunându-se Hamburg cu 1-0.

Hamburg a plătit 14 milioane de euro pe aducerea sârbului Filip Kostic, extrema stângă a lui Stuttgart dar și 5 milioane pentru aducerea croatului Alen Halilovic de la Barcelona, semne clare de investiție. De remarcat și transferul vârfului american Bobby Wood de la Union Berlin. Încasările pe transferuri au fost foarte mici, foarte mulți jucători plecând liberi de contract. Pentru această partidă, Bruno Labbadia nu se poate baza pe Lewis Holtby, Emir Spahic și Albin Ekdal, absențe serioase din primul 11.

Pentru Ingolstadt va fi o provocare să se mențină și în acest sezon în Bundesliga, în condițiile în care investițiile în transferuri au fost aproape inexistente. S-au plătit 2 milioane de euro pe transferul fundașului dreapta Florent Hadergjonaj de la Young Boys și 1,5 milioane pe mijlocașul dreapta Robert Leipertz de la Schalke. A fost vândut pentru 2,5 milioane fundașul dreapta Robert Bauer la Werder.

Recomandăm cota minimă 1.60 pentru victoria gazdelor în handicap asiatic 0, ceea ce înseamnă returnarea mizei în caz de egalitate.

Monchengladbach vs. Leverkusen sâmbătă 27 august ora 16.30 

Gladbach a dat lovitura prin vânzarea lui Granit Xhaka la Arsenal, tranzacție în urma căreia a încasat 45 de milioane de euro, achiziționând apoi jucători ca Jannik Vestergaard de la Bremen pentru 12,5 milioane sau Cristoph Kramer de la oaspeții din această partidă, pentru 15 milioane.  Evoluția băieților lui Andre Schubert în play-off-ul Champions League împotriva elvețienilor de la Young Boys a fost absolut încântătoare, administrându-le 9 goluri în 2 partide. În meciul retur de miercuri, ambele vârfuri au reușit câte un hattrick, atât Raffael cât și Thorgan Hazard.

În ciuda vânzării lui Cristoph Kramer pentru 15 milioane la Gladbach și a lui Levin Oztunali pentru 6,5 milioane la Mainz, Leverkusen a cheltuit destul de mult, achiziționându-i pe: Kevin Volland, vârful lui Hofe, pentru 20 de milioane de euro, Aleksandar Dragovic, fundașul central al lui Dinamo Kiev, pentru 18 milioane de euro și Julien Baumgartlinger de la Mainz pentru 4 milioane de euro. Pentru acest meci, Roger Schmidt nu îi va avea la dispoziție pe Lars Bender, Chicharito și Stefan Kiessling, jucători de bază în primul 11 de anul trecut.

În sezonul trecut cele două și-au împărțit victoriile în propriile fiefuri, 2-1 la Gladbach și 5-0 pentru ”aspirine” pe Bay Arena.

Recomandăm cota tentantă de 2.40 pentru 1X & PESTE 2,5 goluri marcate în meci.

Hertha vs. Freiburg duminică 28 august ora 16.30 

Hertha era pe locul 3 din Bundesliga la sfârșitul lunii martie a acestui an și era surpriza plăcută a sezonului 2015-2016. Au urmat două luni de coșmar, obținând doar 2 puncte în ultimele 7 etape, terminând astfel pe locul 7. De la echipa antrenată de Pal Dardai au plecat Cigerci, Beerens și  Hosogai. Ibisevic a fost cumpărat definitiv de la Stuttgart și a fost adus slovacul Ondrej Duda de la Legia Varșovia pentru 4,2 milioane de euro, un mijlocaș ofensiv promițător.

Freiburg, echipa cu foarte mulți simpatizanți în Germania, a revenit pe prima scenă a bundesligii și dispune de un lot de 44.6 milioane de euro, doar  Darmstadt și Ingolstadt situându-se la valori mai mici în Bundesliga. Christian Streich a ajuns la al 5-lea sezon pe banca tehnică, iar jucătorii cheie de care dispune sunt atacantul Nills Petersen și extrema stângă Vincenzo Grifo, autor a două goluri în partida de cupă câștigată săptămâna trecută cu 4-0 la Babelsberg.

Recomandăm PSF X la cotă minimă 1.70.

Hoffenheim vs. Leipzig duminică 28 august ora 18.30 

Mișcări importante de efectiv în tabăra lui Hoffenheim în această vară. Banca tehnică va fi asigurată în continuare de tânărul de doar 29 de ani, Julian Nagelsmann. 20 de milioane de euro au intrat în bugetul clubului după vânzarea lui Kevin Volland la Leverkusen, din care 10 s-au cheltuit pe transferul lui Kramaric de la Leicester, aceste reușind deja un hattrick în meciul de cupă câștigat săptămâna trecută cu 6-0 la Egestorf.

După promovarea în Bundesliga, Red Bull Leipzig a cheltuit 15 milioane de euro pentru aducerea tânărului mijlocaș central Naby Keita de la Red Bull Salzburg și 10 milioane pentru transferul atacantului Timo Werner de la Stuttgart. Cu un lot evaluat la 62 de milioane de euro, Leipzig și-a propus să prindă un loc în primele 10, obiectiv destul de îndrăzneț cu care a fost de acord antrenorul austriac Ralph Hasenhuttl.

Recomandăm goluri în ambele porți și minim 3 goluri în meci la cote minime de 2.10

Înscrie-te pe grupul de pe Facebook ”Pariuri inteligente și profitabile” AICI și implică-te în cele mai productive discuții despre pariuri.

Dă Like paginii noastre de Facebook AICI și fii la curent cu ultimele postări câștigătoare.

TOP BONUSURI CASE DE PARIURI ONLINE


Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 300 RON
MAXBET
Bonus 777 RON

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.