Ligue 1: ponturile și analizele etapei a 3-a (26-28 august 2016)

0

Campionatul francez de fotbal își dispută în acest week-end a treia etapă din noul sezon, o etapă în care vom urmări dacă cele 3 echipe care au început în trombă Ligue 1, cu 6 puncte din 6, vor confirma. Este vorba de Lyon, PSG și Nice, care au și golaveraje perfecte, 5-0, 4-0, respectiv 2-0. Vă rugăm să rețineți că pentru meciurile ale căror analize nu sunt postate, articolul va fi updatat cu maxim 6 ore înainte de începerea partidei.

Marseille vs. Lorient, vineri 26 august,  ora 21.45 

Marseille pornește cu prima șansă în această seară, dispunând de un lot superior din punct de vedere valoric, fiind avantajată și de faptul că este echipa gazdă, iar meciul se joacă pe teren propriu, acolo unde suporterii pot avea un rol important, pe Velodrome. OM a dezamăgit în ediția precedentă de Ligue 1, terminând pe un surprinzător loc 13, ratând competițiile europene, în acest sezon având de asemenea un debut slab, în prima etapă obținând o remiză albă din duelul cu Toulouse, pierzând cu 2-1 în deplasarea de la Guingamp. Trebuie menționat faptul că trupa lui Franck Passi a obținut doar două victorii pe teren propriu în acest an, în disputele cu Montpellier și Reims, încasând minim un gol în zece din ultimele 12 partide disputate pe “Stade Velodrome”.

De partea cealaltă, în sezonul trecut, echipa antrenată de Sylvain Ripoll, Lorient a terminat a 15-a în clasamentul campionatului francez, în 38 de etape adunând 46 de puncte. În această ediție de Ligue 1, oaspeții din această seară sunt fără victorie, în prima etapă pierzând în deplasarea de la Caen, fiind învinsă și de Bastia pe teren propriu. Lorient nu a mers bine nici în pre-sezon, în șase partide amicale reușind doar trei remize, pierzând de trei ori.

În general, meciurile dintre cele două sunt spectaculoase, ultimele patru dueluri directe încheindu-se cu goluri la ambele porți. Ultimele 2 jocuri s-au încheiat 1-1, iar ultima victorie a fost una spectaculoasă, 5-3  pentru Lorient, chiar pe Velodrome, acum un an. Alessandrini, Bedimo și Diaby vor lipsi de la gazde, în timp ce pescarii nu vor putea conta pe Lautoa, Ndong și Jeannot.

Recomandăm 2 sau 3 goluri marcate în meci la cota minimă 2.00. 

Dijon vs. Lyon,  sâmbătă 27 august, ora 18.00  

Lyon are 4 victorii și o înfrângere în ultimele 5 partide și aceea administrată de PSG, 1-4 în Supercupă, pe când Dijon are 1-4 bilanțul, cu singura victorie înregistrată într-un amical cu Metz. Lyon este în acest moment lider în Franța datorită golaverajului mai bun față de cei de la PSG. Și vorbim aici de 5-0 față de 4-0 după două meciuri. Dijon teoretic nu poate emite pretenții fiind o nou promovată și pierzând primele 2 meciuri fără să fi marcat vreun gol în Franța.

Lyon are cea mai bună apărare din campionat neprimind gol până acum dar și cel mai bun atac cu 5 goluri, iar forma foarte bună de moment a celor de la Lyon este de presupus că va continua și după această rundă. În 2012 s-au întâlnit ultima data cele 2, 3-1 fiind scorul pentru OL. Tot Lyon a câștigat și în 2011, în cealaltă singură întâlnire, 2-1. Gazdele nu pot miza pe Martin Marvin, în timp ce lyonezii nu îl vor avea în teren pe Ghezzal, accidentat.

Recomandăm 2 solist la cota minimă 1.85.

Caen vs. Bastia sâmbătă 27 august ora 21.00 

Caen-Bastia este un meci între două echipe care au început sezonul cu 3 puncte în 2 etape, având o înfrângere și o victorie, una caldă și altă rece așadar, la debut de sezon. Caen a învins Lorient la debut, 3-2, pentru a pierde apoi cu Lyon, 0-2, iar Bastia a învins Lorient cu 3-0, pentru a fi învinși la debut de PSG, greu, 0-1 în minutul 80.

0-0 a fost în ultimul meci direct dintre cele două, Bastia câștigând în penultimul joc, disputat în 2015. Caen nu a mai învins Bastia de 6 ani, din 2010 mai exact, un 1-0 atunci în Ligue 2.

Gazdele nu pot conta pe Reulet, Louis și Delort, în timp ce corsicanii îi au lipsă la apel pe Vincensini, Raspentino și Diallo. În ultimele 4 jocuri disputate de Caen acasă, s-au marcat sub 3 goluri. În plus, în ultimele 5 jocuri acasă, Caen e neînvinsă. Per total, Bastia e neînvinsă în ultimele 5 jocuri directe jucate cu SM.

Recomandăm PSF 1 la cota minimă 1.80.

Metz vs. Angers sâmbătă 27 august ora 21.00 

Metz-Angers este fără îndoială o partidă echilibrată din această rundă de Ligue 1. Pe Stade Municipal Saint-Symphorien se vor întâlni locurile 16 și 17 din campionat, după 2 etape e drept, cele două echipe întâlnindu-se ultima dată în 2014, în Ligue 2, când se termina egal, 2-2. Metz a câștigat 1-0 în 2013, iar Angers a triumfat ultima dată în 2011, tot în liga secundă, 2-0.

Gazdele au două absențe importante deseară, pe Lejeune și Udol, în timp ce Angers, fosta trupă a lui Keseru, nu se poate baza pe Letellier. Interesant de spus că în ultimele 28 de meciuri de Ligue 1 jucate, Metz nu a câștigat în 25 dintre ele.

În ultimele 7 meciuri, Metz a primit cel puțin 2 goluri, în timp ce Angers a pierdut ultimele 5 partide la rând de campionat. În jocurile de acasă, în ultimele 5 mai exact la Metz, au fost partide de sub 2,5 goluri.

Recomandăm 2 sau 3 goluri marcate în meci la cota minimă 2.00.

Montpellier vs. Rennes sâmbătă 27 august ora 21.00 

A treia etapă din prima ligă franceză aduce față în față echipele Montpellier și Rennes, care au reușit fiecare până acum să obțină câte o victorie, dar au inregsitrat și câte o înfrângere. Campionatul Franței e unul în care rezultatele de egalitate sunt destul de frecvente de obicei și faptul că echipele care se întâlnesc în această partidă nu au remizat în primele două etape cresc șansele ca acest lucru să se întâmple în această seară. E de presupus că cele 2 trupe vor gravita undeva în zona de mijloc a clasamentului în acest sezon, după cum au început campionatul.

2-0 pentru gazde în ultimul meci direct, Rennes câștigând partida de acum un an, 1-0 pe 15 august. Gazdele nu au jucători indisponibili, în timp ce bretonii nu se pot baza pe Ntep, Chantome, Habibou și Grosicki.

Ultimele 5 meciuri jucate acasă de Montpellier cu Rennes au fost fără gol primit. Rennes nu a marcat în niciuna din ultimele 4 deplasări din Ligue 1, în plus au și pierdut în toate aceste 4 meciuri afară.

Recomandăm ambele marchează la cota minimă 1.95.

Nancy vs. Guingamp sâmbătă 27 august ora 21.00 

Nancy întâlnește pe propriu teren pe cei de la Guingamp, iar gazdele vin după 2 înfrângeri la debut de L1. Mai mult decît atât, Nancy nu a marcat niciun gol, în timp ce oaspeții vin după un egal și o victorie cu 2 echipe de top considerate în Franța, 2-2 cu Monaco și 2-1 cu Marseille. Chiar dacă se întoarce liderul echipei Haji, Guingamp este o echipă tare și are jucători rapizi și imprevizibili în ofensivă, care oricînd pot amenința poarta adversă.

În 2005 abia s-au întâlnit cele 2 ultima dată, 2-1 pentru Nancy fiind atunci scorul, în Ligue 2. De altfel, cele 2 întâlniri din acel sezon de ligă secundă sunt singurele din istorie. Gazdele nu se pot baza pe Diagne, Koura și Chretien, în timp ce En Avant are o infirmerie întreagă plină, cu absenți precum Briand, Pereira, Didot, Lemaitre sau Sankoh.

În ultimele 3 jocuri de Ligue 1 cu Guingamp pe teren, s-au marcat de fiecare data 3 goluri. Ei au marcat de altfel măcar 2 goluri în meci, în ultimele 3 partide de L1.

Recomandăm ambele marchează la cote minime de 2.00.

Nice vs. Lille sâmbătă 27 august ora 21.00 

Disputa dintre cele două se anunță a fi una foarte echilibrată, în ciuda faptului că Nice a plecat ca din pușcă în acest sezon, reușind două victorii din două meciuri: 1-0 atât cu Rennes, cât și cu Angers. Performanța gazdelor de sâmbătă este cu atât mai impresionantă cu cât au pierdut destul de mulți jucători importanți în această vară, mai ales ne gândim la Ben Arfa, plecat la PSG.

Lille a debutat cu stângul în noua stagiune. Cu toate că a condus cu 1-0 și 2-1 pe terenul lui Metz, echipa lui Frederic Antonetti a pierdut acea partidă cu scorul de 3-2. Aceștia și-au revenit cât de cât în runda următoare, impunându-se acasă în fața lui Dijon printr-un gol marcat în minutul 87 de Sankhare. Nice este neînvinsă în fața lui Lille de opt partide, ultimele trei încheindu-se la egalitate. De asemenea, este de notat faptul că în toate acele jocuri nu s-au marcat mai mult de două goluri. Dacă gazdele acestei întâlniri vor evolua în grupele Europa League, Lille a părăsit competiția încă din faza calificărilor, fiind eliminată de modesta Qabala din Azerbaijan.

De la gazde vor lipsi Marchand, Bihan, Benitez și Lloris, în timp ce Lille nu se poate baza pe Boufal, Tallo, Obbadi, Basa, Lopes și Mavuba.

Recomandăm SUB 2,5 goluri la cota minimă 1.50.

Bordeaux vs. Nantes duminică 28 august ora 16.00 

Vom avea parte cu siguranță de un meci foarte interesant între două stiluri de joc diferite. Dacă Jocelyn Gourvennec și elevii săi se bazează pe ofensivă, Nantes preferă o abordare mai precaută, prioritatea fiind blocarea adversarului. Aceste filosofii au fost vizibile încă de la debutul sezonului, Bordeaux oferind partide foarte spectaculoase (3-2 acasă cu Saint-Etienne și 1-4 în deplasarea de la Toulouse), în timp ce Nantes a câștigat un joc cu 1-0 (vs. Dijon) și a pierdut unul cu același rezultat (vs. Monaco).

Disputele directe dintre cele două din sezonul trecut au fost atractive, partida tur de pe Nouveau Stade de Bordeaux încheindu-se cu victoria gazdelor, scor 2-0, pentru ca în retur tabela să arate la final rezultatul de 2-2. De asemenea, cele două s-a întâlnit și în Cupa Franței, scorul după reprizele de prelungiri fiind de 4-3 în favoarea canarilor.

Gazdele de duminică au reușit să marcheze în poarta adversarilor săi de fiecare dată în ultimele șase dispute directe. Mai mult, în precedentele patru jocuri au izbutit să puncteze chiar și de două ori.

Recomandăm ambele marchează la cota minimă 2.05.

St.Etienne vs. Toulouse duminică 28 august ora 18.00 

Echipa lui Christophe Galtier, ASSE, a avut un start de sezon reușit, obținând biletele pentru grupele Europa League după ce le-a depășit în calificări pe AEK Atena și Beitar Ierusalim. De asemenea, după înfrângerea din runda inaugurală pe terenul lui Bordeaux, St. Etienne a câștigat jocul din etapa a doua cu Montpellier (3-1), revenind de la 0-1. Totuși, în returul din play-off-ul din EL disputat în compania israelienilor, lucrurile s-au complicat puțin după cartonașul roșu primit în prima repriză de Ruffier, tabela indicând la final scorul de 0-0. Fiind la adăpostul rezultatului de 2-1 obținut în prima manșă, francezii au mers mai departe, însă prestația lor nu a fost una demnă de o mare favorită.

Toulouse a început noua stagiune mai bine decât se așteptau foarte mulți iubitori ai fotbalului. Salvându-se de la retrogradare în sezonul trecut pe ultima sută de metri (având la final un singur punct peste Reims, prima echipă aflată sub linia roșie), prestația din acest debut este o surpriză plăcută. După remiza obținută în runda inaugurală pe terenul lui Marseille (0-0), a urmat o lecție de fotbal aplicată celor de la Bordeaux, elevii lui Pascal Dupraz câștigând cu scorul de 4-1.

“Verzii” n-au reușit nici anul trecut să se impună în fața adversarilor din această etapă (0-2 în tur și 0-0 în retur). Astfel, oaspeții de astăzi au ajuns la o serie impresionantă de opt partide consecutive fără înfrângere în fața lui St. Etienne. Bryan Dabo, Cheikh M’Bengue, Alexander Søderlund, Pierre-Yves Polomat, Loic Perrin, Yohan Mollo sunt indisponibili în tabăra gazdelor, în timp ce oaspeții nu se vor putea baza pe Tongo Doumbia și Pavle Ninkov.

Recomandăm PSF 1 la cota minimă 1.80.

Monaco vs. PSG duminică 28 august ora 21.45 

Ambele formații au un start excelent de sezon, gazdele fiind angrenate și în preliminariile Champions League. Monaco a trecut de Villarreal și Fenerbahce în drumul său spre grupele celei mai prestigioase competiții de fotbal și prin aceste rezultate a arătat că se poate bate de la egal la egal cu echipe foarte bune. În ceea ce privește Ligue 1, echipa antrenată de Leonardo Jardim a început cu un egal pe teren propriu cu Guingamp, scor 2-2, și o victorie la limită în deplasarea de la Nantes.

Și PSG a început timid cu o victorie cu 1-0 la Bastia, după care trupa lui Unai Emery a învins-o pe teren propriu pe Metz cu 3-0. Parcă jocul campioanei suferă un pic, cel puțin acum la început. Atât schimbarea antrenorului cât și plecarea lui Ibrahimovic sunt două aspecte care par să afecteze evoluția echipei.

Monaco a câștigat 13 jocuri directe, PSG s-a impus de 8 ori, iar 15 meciuri s-au terminat la egalitate. În sezonul anterior PSG a învins cu 3-0 în deplasare, dar a pierdut pe teren propriu cu 2-0. Ce-i drept, calculele erau deja făcute pentru campioană, iar înfrângerea aceea nu a contat deloc. Rămânând cât de cât în perioada contemporană, remarcăm că între anii 2010 și 2015 s-au înregistrat 7 rezultate de egalitate.

Recomandăm ambele marchează la cota minimă 1.80.

Înscrie-te pe grupul de pe Facebook ”Pariuri inteligente și profitabile” AICI și implică-te în cele mai productive discuții despre pariuri.

Dă Like paginii noastre de Facebook AICI și fii la curent cu ultimele postări câștigătoare.

TOP BONUSURI CASE DE PARIURI ONLINE


Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 300 RON
MAXBET
Bonus 777 RON

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.