Liga 1: Ponturile și analizele zilei (28-31 octombrie)

0

Returul Ligii 1 la fotbal începe astăzi cu Steaua în fotoliul de lider. Prima partidă din partea a doua a sezonului are loc la Chiajna, între Concordia și CFR Cluj, două echipe aflate în zona de play-out, dar nu departe de locul 6. Derby-ul rundei este clar Dinamo-Astra, programat sâmbătă.

Vă rugăm să rețineți că articolul va fi actualizat pentru restul meciurilor.

Concordia Chiajna vs. CFR Cluj – vineri, ora 20:30 (FT 1-2)

Chiajna pare să treacă printr-o prelungită perioadă de criză. Ilfovenii au ajuns la patru meciuri consecutive fără gol pe teren propriu și au un singur succes în ultimele opt dispute, astfel că distanța dintre ei și locul șase este de șase puncte. Mai mult, Concordia a pierdut și în Cupă, 0-1 la Brăila, un rezultat care scutește formația lui Emil Săndoi de un meci suplimentar.

CFR Cluj n-a atins borna de zece meciuri fără înfrângere, după ce a pierdut 1-2 la Constanța cu Viitorul, dar în continuare rămâne una din formațiile în formă ale campionatului. Succesul din Cupă a confirmat acest lucru, 2-1 la Vâlcea, într-un meci în care Miriuță i-a pierdut pe Ene și Omrani, suspendați.

CFR n-a câștigat la Chiajna din 2012, dar pare a fi cel mai potrivit moment astăzi. Concordia are probleme de efectiv, Bălgrădean, Cristescu și Constantinescu fiind suspendați, toți jucători cu experiență și destul de importanți. În aceste condiții, recomandăm cote minime de 1.53 pentru victoria CFR-ului, cu returnare integrală a mizei în caz de egalitate, încredere 7/10.

CSU Craiova vs. Pandurii Târgu Jiu – sâmbătă, ora 14:00 (FT 2-1)

E o situație complicată la Târgu Jiu datorită problemelor financiare, deoarece gorjenii au amenințat că nu se prezintă la partida cu Craiova. În aceste condiții, meciul devine imprevizibil, în condițiile în care Pandurii vine după o victorie cu 3-0 în Cupa României, deși aceste blocajul financiar era existent și atunci. E clar că formația gazdă are prima șansă la victorie, însă poate fi una scurtă sau una lejeră.

În aceste condiții, recomandarea noastră este NO BET!

Dinamo București vs. Astra Giurgiu – sâmbătă, ora 20:30 (FT 2-2)

Ne așteaptă un meci foarte interesant în această seară, cu două formații aflate într-o situație neașteptată pentru etapa a 14-a. Ioan Andone și Marius Șumudică par să fie într-un război de la distanță, după ce antrenorul giurgiuvenilor a declarat că a fost contactat de Adi Mutu pentru a prelua pe Dinamo.

Chiar dacă Șumudică a declarat că nu-l interesează acest meci, miza Astrei fiind partida cu Viktoria Plzen din Europa League, oaspeții nu se vor da la o parte. Astfel de meciuri te motivează, la fel cum și Dinamo va fi foarte motivată chiar dacă vine după un dezamăgitor 2-1 în Cupă cu formația secundă. Boudjemaa este singurul absent al disputei.

Am avut spectacol în ultimele trei meciuri directe și pe asta mizăm și în această seară. Recomandăm cote minime de 1.70 pentru goluri în ambele porți și încredere 7/10.

ASA Târgu Mureș vs. Gaz Metan Mediaș – duminică, ora 18:00 (FT 1-3)

Poate știrea săptămânii a venit tocmai de la Mediaș, Gazul intrând în insolvență în această săptămână. Totuși, situația nu este chiar atât de gravă, în condițiile în care oficialii clubului afirmă că în maxim 6-8 luni echipa va ieși din insolvență.

Deplasarea de la Târgu Mureș nu mai este atât de simplă pentru nicio echipă. A simțit-o și Steaua în etapa trecută, când ASA a ratat de puțin victoria, fiind egalată în minutul 90. Dan Alexa are întreg lotul la dispoziție pentru acest meci.

Gazul merge la Târgu Mureș fără Greab, Gavra și Zaharia, dar are un moral fantastic. Rezultatele din ultima perioadă au propulsat-o pe formația lui Cristi Pustai pe locul 5, ardelenii fiind neînvinși de șapte meciuri, timp în care au trecut de Steaua și Astra și au remizat cu Craiova.

În tur a fost 2-1 pentru Gaz Metan, iar forma recentă face ca oaspeții de azi să fie favoriți. Recomandăm cote minime de 1.91 pentru PSF 2, cu încredere medie: 5/10.

CSMS Iași vs. Steaua București – duminică, ora 20:30 (FT 0-2)

Își revine Steaua? Situația roș-albaștrilor pare să se complice, în condițiile în care Craiova a egalat la puncte în clasament, iar jocul bucureștenilor nu convinge.

Poli nu trece printr-o perioadă prea fastă, iar victoria 2-1 de la Cugir nu poate fi catalogată drept una răsunătoare. Moldovenii au patru înfrângeri consecutive în Liga 1 și doar o victorie în 12 partide, astfel că sosirea lui Eugen Neagoe nu pare să fi adus vreo schimbare.

Steaua merge mai degrabă târâș spre titlu, decât în marș. Toată lumea consideră că echipa lui Reghecampf va câștiga Liga 1, însă maniera în care evoluează nu convinge deloc. Steliștii au scos un punct la Târgu Mureș cu șansă, 1-1 după un gol în minutul 90, chiar dacă au dominat jocul per-ansamblu. Probabil ca Pintilii să revină în echipă, un mare plus.

Forma slabă a Iașiului ne face să credem că Steaua se impune astăzi. Valoarea e de partea bucureștenilor, dar trebuie demonstrat acest lucru. Recomandăm cote minime de 1.60 pentru 2 solist și încredere 7/10.

FC Viitorul vs. FC Voluntari – luni, ora 18:00 (FT 2-1)

FC Voluntari este una din victimele favorite ale Viitorului. Constănțenii au câștigat toate cele patru partide directe disputate, trei în Liga 1 și una amicală, și pot rămâne după această etapă la patru puncte de lider, în cazul unei victorii.

Acasă, Viitorul excelează. Echipa lui Gică Hagi a obținut 13 puncte din ultimele 15 posibile și este lider la acest capitol. Viitorul poate alinia cel mai bun 11 posibil în această întâlnire.

Voluntariul trece printr-o perioadă destul de grea. Salariile jucătorilor au fost blocate, ca măsură a rezultatelor sub așteptări, și fotbaliștii vor ajunge cu plata la zi în momentul în care obiectivul va fi îndeplinit: calificarea în play-off.  Victoria de la Iași, din etapa trecută, este un punct de plecare pentru ilfoveni, care l-au achiziționat și pe Costin Curelea, fostul jucător al Craiovei, din postura de jucător liber de contract. Mai mult ca sigur însă, Florin Marin nu se va baza pe el din primul minut, așa cum nu o va face nici în cazul lui Bornescu și Ivanovici, accidentați.

Recomandăm cote minime de 1.65 pentru victoria gazdelor și încredere 6/10.

FC Botoșani vs. Poli Timișoara – luni, ora 20:30 (FT 2-0)

Alături de Concordia Chiajna, FC Botoșani este prim-divizionara care a părăsit Cupa României încă de la prima apariție. Moldovenii au pierdut 1-0 la Afumați, fapt ce l-a dezamăgit crunt pe Leo Grozavu, care ia în calcul inclusiv despărțirea de echipă! Botoșaniul a ajuns astfel la trei partide consecutive fără victorie și a coborât pe locul șapte, sub Dinamo și CFR Cluj, dar poate ajunge la egalitate de puncte cu locul trei în cazul unei victorii.

Poli Timișoara arată din ce în ce mai bine. Bănățenii au câștigat ultimele trei partide din Liga 1, 1-0 la Iași, 1-0 cu Viitorul și 2-0 la Chiajna și au ajuns la 0 în clasament. Poli a trecut și de Chindia în Cupă, 2-0 la Târgoviște, astfel că forma recentă o îndreptățește să spere la un rezultat pozitiv și astăzi. Doar că în fața celor de la Botoșani, Timișoara evoluează lamentabil. Ultimele trei partide directe au fost câștigate categoric de către moldoveni, 6-1, 4-1 și 5-0, ultimele două rezultate fiind înregistrate chiar pe Bega.

Recomandăm cote minime de 1.60 pentru ca Botoșani să învingă și să marcheze minim două goluri, cu încredere 6/10.

Înscrie-te pe grupul de pe Facebook ”Pariuri inteligente și profitabile” AICI și implică-te în cele mai productive discuții despre pariuri.

Dă Like paginii noastre de Facebook AICI și fii la curent cu ultimele postări câștigătoare.

 

TOP BONUSURI CASE DE PARIURI ONLINE


Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 300 RON
MAXBET
Bonus 777 RON

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.