Analize și predicții EURO 2016, Grupa D

0

Grupa D este probabil una dintre cele mai echilibrate grupe de la acest Campionat European, o grupă în care o regăsim pe campioana en-titre Spania, dar și 3 echipe care pot face oricând surprize și pot avansa până departe în turneul final: Cehia, Turcia și Croația. Croația are în istorie 2 sferturi de finală la EURO, iar Turcia, acum 8 ani, a fost marea revelație, fiind eliminată greu în semifinale de Germania. Să nu uităm și de cehi, care au făcut finala acum 20 de ani și au o echipa tânără și ambițioasă.

GRUPA D

  1. SPANIA
  2. CEHIA
  3. TURCIA
  4. CROAŢIA

SPANIA este campioana ultimelor 2 ediții de EURO, 2008 și 2012, una dintre marile favorite la acest turneu și acum. Are parte însă de o grupă foarte grea, dar valoarea jucătorilor lui Del Bosque cel mai probabil va face diferența. Valoarea totală a lotului selecționat de fostul mare manager de la Real Madrid este de 592 de milioane de euro, cele mai grele piese fiind Busquets de la Barcelona, cotat la 60 de milioane de euro și Koke de la Atletico Madrid, cu 50 de milioane.

Del Bosque a surprins poate cu neconvocarea lui Saul și Isco, doi jucători în mare formă, de la Atletico și Real, finalistele Ligii Campionilor.

Spania are 3 trofee per total la Campionatul European, în istorie, dar la ultimul turneu final, CM 2014, a ieșit încă din faza grupelor, fiind învinsă clar de Chile și Olanda, trecând doar de Australia și mergând acasă după doar 3 meciuri în Brazilia. Cu siguranță Spania este favorită la câștigarea grupei.

Echipa probabilă: De Gea– Juanfran, Piqué, Ramos, Alba– Busquets, Iniesta, Thiago–Silva, Nolito, Morata.

CEHIA  merge la EURO după ce a trecut de o grupă infernală în preliminarii, cu marea surpriză Islanda, care a și câștigat-o, Olanda, Turcia, Letonia și Kazahstan. Fosta finalistă a EURO 1996 a reușit totuși să meargă direct în Franța, la braț cu Islanda.

Valoarea lotului condus de Pavel Vrba este de doar 65,5 milioane de euro, mult  sub campioana Spania. Cel mai bine cotat jucător este portarul Petr Cech de la Arsenal, estimat la 12 milioane de euro, urmat fiind de Vladimir Darida de la Hertha Berlin, cu 7 milioane.

Cehia a câștigat, sub denumirea de Cehoslovacia, EURO, în 1976, prin acea celebră scăriță de la penaltyuri, executată de Panenka.

Alături de Turcia și de Croația, Cehia se va lupta cu siguranță pentru locul 2, echipa lui Vrba revenind la un EURO după 4 ani, în ultima ediție bifând sferturile.

Echipa probabilă: Čech–Kadeřábek, Sivok, M Kadlec, Limberský–Darida, Plašil;–Dočkal, Rosický, Krejčí–Necid.

TURCIA e o echipă care a venit la EURO după ce a fost cea mai bine clasată trupă de pe locul 3 în preliminarii, la capătul unei grupe în care a trebuit să depășească în ultimul meci marea echipă a Olandei. Turcii, conduși din nou de ”Împăratul” Fatih Terim, vor  întâlni din nou fosta cunoștință din preliminarii, Cehia.

În meciurile directe de atunci, Turcia pierdea acasă la Istanbul cu 2-1, câștigând însă la Praga cu 2-0. Valoarea lotului lui Terim este de 182,5 milioane de euro, cel mai bine cotat fiind desigur Arda Turan de la Barcelona, 30 de milioane de euro fiind cota sa. Îl urmează Calhanoglu de la Leverkusen și Ozyakup de la Besiktas.

Otomanii s-au mai calificat de 3 ori la EURO, în 1996, 2000 și 2008, fiind eliminați atunci greu în semifinale de nemți, cu 3-2. Interesant este că în sferturi învingeau Croația cu 3-1 după penaltyuri.  Mijlocașul lui Beșiktaș, Oğuzhan Özyakup, este un tânăr foarte promițător, acesta apărând pe un număr al celebrei reviste britanice, FourFourTwo, îmbrăcat în dirijor de orchestră. Desigur, Arda Turan este principalul pericol al turcilor care vor avea de dus o bătălie  cruntă pentru calificare.

Echipa probabilă: Volkan Babacan–Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Hakan Balta, Caner Erkin–Selçuk İnan, Volkan Şen, Hakan Çalhanoğlu, Oğuzhan Özyakup, Arda Turan–Burak Yılmaz.

CROAŢIA  este echipa cu care vom încheia analiza acestei grupe. Trupa antrenată de Ante Cacic a avut ceva probleme să ajungă în Franța, fiind implicată alături de Norvegia într-o luptă strânsă în grupa preliminariilor. Până la urmă, fosta republică federală din Iugoslavia a mers direct la EURO, alături de Italia.

288,5 milioane este valoarea lotului condus de Cacic, care îi are în prim plan pe Ivan Rakitic de la Barcelona, cotat la 50 de milioane și pe Luka Modric de la Real, cotat și el la jumătatea sutei de milioane.

Perisic, Kovacic sau Mandzukic sunt alți jucători decisivi pentru naționala în alb, roșu și albastru.

Din 1996 și până acum, Croația a ratat un singur turneu de final, cel din 2000. Cel mai bun rezultat îl constituie 2 sferturi de finală, în 96 și în 2008, când au pierdut chiar cu Turcia, rivala lor din grupe în acest an.

Echipa probabilă: Subašić; Srna, Ćorluka, Schildenfeld, Vida; Brozović, Modrić, Rakitić, Kovačić, Perišić; Mandžukić.

Ponturi ANTE-POST Grupa D:

  • Spania și Croația să se claseze pe prmele două locuri, indiferent de ordine–2.50
  • Turcia va fi eliminată din faza grupelor–1.90

Nu rata articolele de analiză din zilele următoare ale celorlalte grupe!

Spor la bani și nu uita să te pregătești de câștiguri cu EURO 2016.

Înscrie-te pe grupul de pe Facebook ”Pariuri inteligente și profitabile” AICI și implică-te în cele mai productive discuții despre pariuri.

Dă Like paginii noastre de Facebook AICI și fii la curent cu ultimele postări câștigătoare.

TOP BONUSURI CASE DE PARIURI ONLINE


Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 300 RON
MAXBET
Bonus 777 RON

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.