Europa League: Ponturile și analizele celor mai importante meciuri de joi, 29 septembrie

0

Europa League își continuă și ea aventura noului sezon cu meciurile din etapa cu numărul 2 a sezonului competițional 2016/2017, ceea ce înseamnă că vom avea o nouă seară cu foarte multe meciuri interesante și pline de spectacol și suspans.

Grupa A

Fenerbahce – Feyenoord 

Fenerbahce nu a început tocmai bine noul sezon din Super Lig – prima divizie valorică din Turcia. Aceasta a câștigat doar 7 puncte în primele 5 etape și se află pe poziția cu numărul 7, la 6 “lungimi” în spatele liderului de la Basakeshir. Formația din Istanbul a obținut singurele victorii din Super Lig în ultimele două partide (5-1 pe terenul celor de la Kasimpasa și 2-1 în fața propriilor suporteri împotrivă celor de la Gaziantepspor). În prima rundă din Europa League echipa olandezului Robin Van Persie a obținut doar un rezultat de egalitate pe terenul ucrainienilor de la Zorya.

Feyenoord Rotterdam este una dintre cele mai în formă echipe din Europa. Aceasta se află pe prima poziție în Eredivisie cu 21 de puncte din 7 partide, fiind una din puținele echipe cu victorii pe linie din cele mai importante campionate. De asemenea, Feyenoord a înscris nu mai puțin de 21 de goluri și a încasat doar 2, având astfel atât cel mai bun atac din Olanda, cât și cea mai bun apărare. Victoria împotrivă formației lui Jose Mourinho din prima rundă a Europa League a întărit parcursul olandezilor, scor 1-0 atunci, chiar dacă “Diavolii Rosii” nu au jucat cu cea mai bună formulă de start.

Recomandăm ambele marchează la minim 1.80.

Grupa C 

Saint-Etienne – Anderlecht 

Formația gazdă a reușit în acest week-end să obțină al treilea succes în Ligue 1, după ce a trecut cu scorul de 3-1, de ultima clasată Lille. Aceasta însă, a fost doar a doua victorie în ultimele 7 partide disputate în toate competiile, francezii remizand în celelalte 5. De partea cealaltă, Anderlecht a fost una din marile dezamăgiri după ce a pierdut în fața propriilor fani, 1-2 cu Westerlo, lanterna roșie din Jupiler League.

Cota pentru un succes al lui Westerlo varia între 15 și 19, o echipă ce nu mai cunoscuse gustul victorie din luna martie a acestui an. Lideri ai grupei după succesul din prima rundă, Chipciu&co s-ar putea mulțumi acum cu un egal care să-i mențină în această postură. În orice caz, evoluția de joi seară trebuie să fie mult peste ceea ce au arătat în weekend.

Recomandarea noastră pentru pariori este PSF X la cote minime de 1.75.

Grupa E 

AS Roma – Astra Giurgiu 

AS Roma a debutat cu o remiză în această grupă, pe terenul celor de la Plzen (1-1). Gazdele nu traversează însă o formă prea bună și au câștigat un singur meci din ultimele patru disputate.
În campionat, Roma a coborât pe locul patru, după ultima înfrângere cu Torino, 1-3. Compartimentul ofensiv este cu siguranță punctul forte pentru romani, care însă au câștigat un singur meci din ultimele nouă disputate în Europa League.

Este de așteptat să fie menajați unii jucători de bază la gazde, care îi au ca indisponibili pe De Rossi, Rudiger, Vermaelen și Mario Rui.

De cealaltă parte, Astra face un sezon extrem de slab, pe toate planurile. În campionat o găsim abia pe locul 11, poziție rușinoasă pentru o campioană, care pare acum mai aproape de play-out decât de locurile fruntașe.
În această grupă de Europa League, românii au debutat cu o înfrângere, acasă cu Austria Viena (2-3).
Sunt multe tensiuni la club în acest moment și multe probleme financiare. În plus, Alibec se pare că a semnat cu Steaua, iar Marius Șumudică este pe picior de plecare, având o ofertă concretă din lumea arabă.
Totuși, campioana din Liga 1 vine după două victorii consecutive și este capabilă de surprize, mai ales că pentru jucătorii din România evoluțiile în cupele europene sunt adevărate speranțe că cineva ar putea să îi remarce. Nu sunt probleme de efectiv în tabăra oaspeților.

Ne putem aștepta la goluri în ambele porți și minim 3 înscrise în meci la cote minime de 2.20.

Grupa F 

Genk – Sassuolo 

Genk a debutat nefericit în Grupa F, fiind învinsă cu 3-2 de Rapid Viena, după ce a condus cu 1-0 la pauză. Defensiva belgienilor a gafat de 3 ori în aproximativ 10 minute și adversara lor a întors scorul, iar reușita lui Bailey din minutul 90 a venit mult prea târziu pentru a se putea face ceva. Genk suferă și în campionat, unde a fost învinsă în ultima etapă de campionat cu 4-1 de Kortrijk, ajungând până pe poziția a 10-a, având trei înfrângeri consecutive în Jupiler League.

Sassuolo face furori la prima sa participare în cupele europene și a demonstrat că eliminarea unor adversari precum Steaua Roșie Belgrad nu este întâmplătoare. În prima etapă din Grupa F, italienii s-au distrat cu Athletic Bilbao și s-au impus cu 3-0, grație golurilor reușite de Lirola, Defrei și Politano, meciul având loc pe teren propriu. Tot pe propriu teren s-a disputat și jocul cu Udinese, din etapa precedentă de campionat, când SSC s-a impus cu 1-0, mulțumită aceluiași Defrei.

Putem asista la egalitate la pauză sau la finalul partidei, astfel că recomandarea PSF X la cote minime de 1.75 pare o alegere bună.

Grupa F 

Athletic Bilbao – Rapid Viena 

Athletic Bilbao a început să evolueze din ce în ce mai bine în La Liga, având deja patru victorii consecutive, drept pentru care a urcat până pe locul 5, la două puncte de lider. Contrar acestor jocuri foarte bune din competițiile interne, bascii au fost depășiți complet în prima etapă din Grupa F a Europa League. Astfel, Athletic Bilbao a pierdut cu 0-3 în fața italienilor de la Sassuolo, la capătul unui meci în care elevii lui Valverde nu au prea contat.

Rapid Viena merge ceas în toate competițiile, aflându-se pe locul al treilea în Tipico Bundesliga, unde a reușit o remiză la finalul săptămânii trecut, 1-1 cu St. Polten, asta după ce s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Austriei. Totuși, prestațiile acestea bune includ și victoria cu Genk, din prima etapă a fazei grupelor Europa League, când Schwab, Joelington și Colley au marcat de trei ori în 10 minute reușind sa întoarcă scorul de la pauză și impunându-se cu 3-2. De menționat că Rapid Viena are un istoric împotrivă echipelor din Spania, anul trecut evoluând împotriva lui Villarreal în grupă, iar în primăvara europeană a fost eliminată de Valencia cu scorul general de 0-10.

Recomandăm goluri în ambele porți la minim 1.80.

Grupa H 

Şahtior Doneţk – Sporting Braga

Şahtior Doneţk se găsește în acest moment pe prima poziție a clasamentului din Pari Match League, cu 25 de puncte acumulate în 9 etape. Gazdele se află într-o formă foarte bună, cu 7 puncte obținute în ultimele 3 partide de campionat. Etapa precedentă, fosta trupă a lui Mircea Lucescu a triumfat pe teren propriu, 3-0 în fața celor de la Volyn Lutsk.

În prima partidă din grupele UEFA Europa League, Şahtior Doneţk a reușit să obțină primele puncte, după un 1-0 pe terenul turcilor de la Konyaspor. Ultima înfrângere pe teren propriu, a celor de la Şahtior Doneţk, datează din luna mai, atunci când Zorya se impunea în campionat cu scorul de 3-2.

De partea cealaltă, Braga se găsește pe poziția a 4-a a clasamentului din Primeira Liga, reușind să adune 13 puncte, după 6 partide de campionat. Oaspeții au parte de evoluții alternante în ultima perioadă. După înfrângerea cu Benfica, cei de la Braga au triumfat pe teren propriu, 2-1 în fața celor de la Setubal.
Braga a debutat în grupele UEFA Europa League cu o remiză, pe teren propriu, 1-1 în fața belgienilor de la Gent. Cele două echipe s-au întâlnit de 4 ori până acum. În 2010, în grupele UEFA Champions League și sezonul trecut în sferturile Europa League, de fiecare dată Sahtior Donetk reușind să se impună, cu minimum 2 goluri înscrise pe partidă.

Recomandăm minim 1.50 pentru victoria gazdelor.

Grupa I 

Schalke 04 – Red Bull Salzburg 

Schalke se găsește în acest moment pe poziția a 18-a a clasamentului din Bundesliga, cu 0 puncte acumulate în 5 etape. Gazdele se află într-o continuă scădere de formă, fiind fără punct obținut în acest sezon. Etapa precedentă, aceștia au pierdut pe terenul celor de la Hoffenheim, scor 2-1.

În prima partidă din grupele UEFA Europa League, Schalke a obținut o victorie pe terenul francezilor de la Nice, cu scorul de 1-0. Unicul gol al partidei a fost înscris de Baba Rahman, în minutul 75. Germanii nu se pot baza pe spaniolul Coke și ghanezul B. Tekpetey, ambii fiind accidentați.

De partea cealaltă, Salzburg se găsește pe poziția a 2-a a clasamentului din Tipico Bundesliga, reușind să adune 18 puncte, după 9 partide de campionat. Oaspeții au parte de evoluții foarte bune în ultima perioadă. După victoria din Cupă, 7-1 pe terenul celor de la Mannsdorf, Salzburg a remizat în campionat pe terenul celor de la Altach, scor 0-0.

Salzburg a debutat în grupele UEFA Europa League cum nu se putea mai slab. Austriecii au pierdut partida de pe teren propriu cu Krasnodar, scor 0-1. Cele două echipe s-au mai întâlnit o singură dată, într-o partidă amicală din vara anului 2013, atunci când austriecii s-au impus cu scorul de 3-1.

Recomandăm goluri în ambele porți și minim 3 goluri înscrise în meci la cote minime de 2.00.

Grupa L 

Steaua – Villarreal 

În Grupa L a Europa League, echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf a debutat cu o înfrângere, 0-2 la Ankara cu Osmanlıspor FK. În acest meci cu Villarreal CF, principala favorită a grupei, Steaua ar avea o şansă, ţinând cont că adversara nu va folosi echipa standard. Dacă vor pierde şi cu spaniolii, va fi foarte greu pentru români să mai spere la calificare, mai ales că Osmanlıspor ar putea face şi ea 6 puncte după jocul cu FC Zürich.

Gabriel Enache a fost eliminat de arbitrul Tobias Welz în minutul 45+2 al meciului de la Ankara cu Osmanlıspor şi nu va putea juca cu Villarreal, fiind suspendat o etapă. Faţă de primul joc cu Osmanlıspor a revenit după o accidentare fundaşul stânga Marko Momčilović. Steaua are 3 înfrângeri consecutive în cupele europene, iar ”roş-albaştrii” nu au înscris niciun gol în “dubla” cu Manchester City şi Osmanlıspor FK.

După egalul de la Madrid cu Real (1-1), Villarreal CF a învins-o, acasă, pe CA Osasuna Pamplona cu scorul de 3-1. După 6 etape disputate în Primera División, echipa antrenată de Fran Escribá este neînvinsă, având 3 victorii şi 3 egaluri. În Europa League, spaniolii au jucat pe “Estadio El Madrigal” cu FC Zürich, câştigând cu scorul de 2-1.

Villarreal va juca, joi, la Bucureşti cu Steaua, un meci important, pentru că în cazul unui succes ar face 6 puncte şi ar rezolva în mare măsură calificarea, într-o grupă în care poate doar Osmanlıspor FK ar putea să-i mai pună probleme. Tehnicianul Fran Escribá pare decis ca în meciul de la Bucureşti să folosească câţiva jucători care au au avut statut de titulari în acest start de sezon, precum Alfred N’Diaye, Daniele Bonera sau Cédric Bakambu.

Recomandăm goluri în ambele porți la cote minime de 2.00.

Înscrie-te pe grupul de pe Facebook ”Pariuri inteligente și profitabile” AICI și implică-te în cele mai productive discuții despre pariuri.

Dă Like paginii noastre de Facebook AICI și fii la curent cu ultimele postări câștigătoare.

TOP BONUSURI CASE DE PARIURI ONLINE


Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 300 RON
MAXBET
Bonus 777 RON

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.