Europa League: Ponturile și analizele meciurilor de joi, 24 noiembrie

0

Europa League continuă astăzi cu nouă etapă din faza grupelor pentru sezonul 2016-2017 și propune o mulțime de meciuri interesante, programate de la orele 20 și 22.05.

Grupa A 

Manchester United – Feyenoord 

Manchester United este neînvinsă de 13 meciuri jucate acasă în cupele europene (10-3-0), iar aici au cedat Zoria Lugansk (0-1) şi Fenerbahce Istanbul (1-4). Bilanţul englezilor în faţa echipelor din Olanda este 5-1-1, dar United n-a învins în ultimele două dueluri cu batavii. Feyenoord a înscris în 3 din cele 4 meciuri din grupa, dar de două ori a făcut-o o singură dată: victorie cu 1-0. Feyenoord nu e la fel de puternică în deplasare aşa cum e pe “De Kuip”, iar statistica meciurilor cu echipele engleze nu e tocmai rea: 2-4-4. Judecând după ultimele prestaţii însă, e clar că formaţia gazdă porneste ca mare favorită la victorie.

Feyenoord începuse extraordinar sezonul, dar forma alb-roşilor s-a stricat un pic şi acum formaţia din Rotterdam are doar două victorii în ultimele şase meciuri. Înainte de pauza internaţională a venit un rezultat total neaşteptat: eşec în faţă lui Go Ahead Eagles. În schimb, United a jucat excelent cu Arsenal (1-1) şi ar fi trebuit să se impună, iar moralul în tabăra “diavolilor roşii” este excelent. Deşi nu a câştigat decât 4 din ultimele sale 12 meciuri, Manchester United rămâne un adversar redutabil, care se poate impune joi seară.

Eric Bailly şi Chris Smalling sunt încă accidentaţi, iar Mourinho va miza pe un cuplu de fundaşi centrali format din Blînd şi Rojo. E de aşteptat ca Zlatan Ibrahimovic să fie titular în atac, deşi suedezul n-a mai intrat pe teren de 3 săptămâni. Rămân incerţi Shaw şi Fellaini, dar este cert că Henrik Mkhitaryan va primi o şansă joi seară.

Recomandăm handicapul asiatic SUB 3 goluri la cote minime de 1.70 cu mize 7/10. În cazul în care se înscriu fix 3 goluri miza se returnează.

Grupa C

Gabala – Anderlecht 

Azerii au evoluat bine în faza calificărilor, reuşind să obţină biletele pentru grupe depăşind formaţii precum Lille sau Maribor. Din păcate pentru ei, acolo s-au terminat rezultatele pozitive în Europa. Cu patru înfrângeri din tot atâtea posibile, Gabala este singura formaţie fără punct câştigat în această ediţie de EL, fiind totodată şi prima eliminată matematic. Având în vedere situaţia din întrecerea internă (trupa lui Roman Hryhorchuk se află pe prima poziţie, la egalitate de puncte cu Qarabag), este dificil de estimat cât de mult este dispusă gruparea din Azerbaijan să rişte accidentări în partida cu Anderlecht.

De cealaltă parte, echipa lui Nicuşor Stanciu şi Alexandru Chipciu are toate motivele să trateze meciul cu maximă seriozitate. În cazul unui pas greşit, coroborat cu un rezultat bun al celor de la Mainz pe “Stade Geoffroy-Guichard”, calificarea ar fi pusă în pericol; însă, dincolo de contextul actual şi valoarea superioară a lotului, formaţia din capitala Belgiei ar putea avea ceva probleme în a-şi îndeplini obiectivul din cauza formei destul de slabe prin care trece. Exceptând ultima etapă din Europa League (în care Anderlecht a învins Mainz cu scorul de 6 – 1), trupa lui Rene Weiler are dificultăţi pe plan intern: două înfrângeri şi o remiză în ultimele trei runde din Jupiler League.

Gabala nu are nimic de pierdut şi poate fi o adversară incomodă pentru o formaţie care nu traversează o perioadă extraordinară.

Mizăm pe victoria oaspeților la cote de 1.65 cu mize 5/10.

Grupa D 

Zenit – Maccabi Tel Aviv 

Zenit St. Petersburg vine după un succes obținut în cea mai recentă etapă de campionat, 3-1 cu Samara, ultima clasată, drept pentru care, echipa lui Mircea Lucescu rămâne în top, pe locul secund in Rusia. Participarea rușilor în Europa League din acest an a fost perfecta, reușind să obtina calificarea încă din etapa a patra. Aflată pe primul loc în grupa D, cu 12 puncte din tot atâtea posibile, Zenit este o mașină de goluri, reușind să înscrie de 13 ori, asigurându-și deja calificarea în primăvara europeană. Totuși, defensiva a încasat și ea gol în trei din cele patru jocuri.

Maccabi Tel Aviv a început și ea sezonul de 10 meciuri, reușind să bifeze un nou succes la finalul săptămânii trecute, 2-1 cu Shmona, astfel că se află în urmărirea unui nou titlu. Cu șanse reale să prindă primavara europeană, Maccabi Tel Aviv asaltează Rusia din postura ocupantei locului 3, cu 4 puncte, la egalitate cu echipa de pe locul secund, însă, cu un golaveraj ușor mai slab, -1. Totuși, jocul israeliților a cunoscut o îmbunătățire evidentă, reușind o învingă pe Alkmaar chiar în Olanda, scor 2-1, iar apoi a remizat cu aceeași echipă, 0-0 în Israel.

Meciul din tur a fost un adevărat thriller, în minutul 76 scorul fiind 3-0 pentru israelieni, iar rezultatul final 3-4! Mizăm și de această dată pe goluri în ambele porți la cote minime de 1.75 cu mize 6/10.

Grupa E 

Austria Viena – Astra 

Gazdele sunt pe locul 2 în grupa E cu 5 puncte (1 victorie, 2 remize și 1 înfrângere). Din păcate pentru astrali, victoria este chiar cea obținută pe terenul Astrei, în prima etapă (3-2). După victoria cu Astra, Austria Viena nu face decât 0-0 acasă, cu Viktoria Plzen, însă produce o surpriză cu o remiză la AS Roma (3-3), deși fusese condusă cu 3-1 până în minutul 69. În returul de la Viena, italienii își iau adversarii în serios și înving cu 4-2. 7 victorii, o remiză și 5 înfrângeri în campionatului austriac au înregistrat gazdele după meciul din tur cu Astra. Se află pe locul 4 cu 28 de puncte, la 2 puncte de liderul Sturm Graz și au cel mai bun atac din campionat, 28 de goluri în 15 meciuri.

Deși a început cu două înfrângeri grupa E din Europa League, campioana României și-a revenit pe parcurs. După 2-3 pe teren propriu cu Austria Viena, giurguvenii au fost surclasati la Roma (0-4). Când nimeni nu le mai dădea vreo șansă, au revenit în cărțile calificării cu 2-1 la Plzen. Din păcate, în ultima etapă, nu au reușit decât o remiză pe Arena Națională, în fața cehilor (1-1).

După meciul pierdut în tur, Astra Giurgiu și-a revenit și din forma slabă cu care începuse Liga 1. 4 victorii, 3 remize și 2 înfrângeri au urcat-o pe locul 10, cu 20 de puncte, la numai 3 puncte de locurile de play-off. Duminică, au câștigat în deplasare la CS U Craiova (1-0), prin golul marcat de Săpunaru (min. 26 din penalty). Șumudică s-a arătat mulțumit și a aruncat praf în ochii adversarului de joi, susținând că Astra nu e interesată de Europa League, ci se concentrează pe campionatul intern.

Recomandăm X la pauza sau la finalul întâlnirii la cote de 2.05 cu mize 3/10.

Grupa G 

Celta Vigo – Standard Liege 

Celta Vigo vine după o înfrângere, suferită în fața celor de la Eibar, în ultima etapă din campionat, scor 0-1. Revenită pe teren propriu datorită acestui duel, Celta Vigo este dornică să-și ducă mai departe seria invincibilității de pe teren propriu în grupa G din care face parte în Europa League. Deoarece Ajax, echipa de pe locul 1 s-a calificat matematic, în cursa pentru locul secund au rămas Celta și Standard Liege. Totuși, Celta are prima șansă în acest meci, cu toate că în tur a fost 1-1, însă, de șapte jocuri nu a pierdut pe ‘Estadio de Balaidos”, reușind să treacă de echipe precum FC Barcelona, Valencia și Panathinaikos.

Standard Liege este a doua în grupa G din Europa League, cu 5 puncte, același număr pe care îl are și Celta, golaverajul făcând diferența, +2. Belgienii au pierdut în utima etapă de campionat, 1-2 cu Mechelen, tot într-un joc disputat pe teren străin, însă, în Europa League vin după o victorie uriașă, 3-0 pe terenul celor de la Panathinaikos. De altfel, și acel joc a avut loc tot în deplasare, loc unde Standard Liege a marcat cel puțin un gol în patru din precedentele cinci dueluri în toate competițiile.

Mizăm pe goluri în ambele porți la cote minime de 1.85 cu mize 6/10.

Grupa H

Gent – Braga 

Una dintre cele mai atractive dispute ale serii, dacă e să ne raportăm la miza jocului, este cea dintre Gent şi Braga. Belgienii au început bine campania de calificare în primăvara europeană, remizând pe terenul Bragăi (1-1) şi învingând fără probleme pe Konyaspor (2-0), dar s-au lovit de colosul grupei, Şahtior, care a izbutit să le introducă balonul în plasă de nu mai puţin de 10 ori în manşa tur-retur. Astfel, clasată actualmente pe poziţia a treia în ierarhie, la un doar un punct în spatele celor de la Braga, formaţia antrenată de Hein Vanhaezebrouck are nevoie de o victorie joi seară pentru a nu sta la mâna Sahtiorului în ultima etapă.

De partea cealaltă, portughezii au pierdut doar un singur joc în grupa H, în deplasarea de la Şahtior (0-2) şi se află pe poziţia secundă. Nici în campionat lucrurile nu merg foarte prost pentru elevii lui Jose Peseiro. Deşi au pierdut în ultima etapă pe terenul lui Maritimo (0-1), aceştia se află la doar o lungime distanţă faţă de ocupanta locului secund în Primeira Liga, Porto. Acest meci este unul decisiv pentru “alb-roşii”, întrucât vor da piept cu formaţia din Doneţk în ultima rundă a grupei.

Singurul indisponibil al gazdelor va fi suedezul Kujovic, accidentat, în timp ce trupa lui Peseiro va avea doi absenti: Mauro, suspendat, şi Pinto, accidentat.

Mergem pe 1 la pauză sau la final la cote de minim 1.75 cu mize 4/10.

Grupa K 

Sparta Praga – Southampton 

Sparta Praga vine după o serie bună de jocuri, patru la număr, iar în etapa precedentă de campionat, disputată la finalul săptămânii trecute, a dispus cu 3-0 de Karvina, tot într-un joc disputat pe teren prorpiu. Tot pe teren propriu a reușit să obțină și victoria din cea mai recentă întâlnire a grupei K, 2-0 cu Hapoel Beer Sheva, drept pentru care, formația cehă este lider, cu 9 puncte și +2 la golaveraj. Dacă pe teren străin suferit o înfrângere, chiar în meciul tur disputat împotriva lui Soton, atunci când joacă în fața propriilor fani este o nucă tare, reușind să adune maximum de puncte în cele două jocuri disputate, marcând 5 din totalul de 6 goluri, în fața unor echipe precum Inter (3-1) și Beer Sheva (2-0).

Southampton este a doua în grupa K, cu 7 puncte, fiind echipa care a primit cele mai puține goluri, 2, ceea ce nu se poate spune și despre prestațiile din Premier League, unde nu a reușit să câștige în ultimele două întâlniri, iar în urmă cu doar câteva zile, a remizat cu Liverpool, 0-0, într-un duel de pe “St. Mary Stadium”. Totuși, în Europa League a dispus cu 2-1 de Inter în etapa trecută, având randament maxim după două jocuri disputate pe teren propriu, ceea ce nu se poate spune și despre deplasări, unde a adunat un singur punct, după 1-3 cu Inter și 0-0 cu Beer Sheva.

Recomandăm X atât la pauză cât și la finalul partidei cu cote de 5.00 și mize 2/10.

Grupa L 

Steaua – Osmanlispor 

Steaua Bucureşti s-a făcut de râs în meciul disputat la Chiajna cu Concordia, fiind învinsă cu scorul de 1-0 (Neluţ Roşu 23). Echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf avea înaintea acestei partide 10 victorii şi un egal în meciurile cu ilfovenii, astfel că înfrângerea din etapa a 16-a a fost o mare surpriză. “Roş-albaştrii” au în continuare 3 puncte avans faţă de ocupanta locului 2, CS Universitatea Craiova, care a pierdut şi ea jocul cu Astra Giurgiu.

Steaua Bucureşti are 3 egaluri şi o înfrângere, dar încă nu este eliminată din Europa League. Vor urma două meciuri decisive, cu Osmanlıspor (acasă) şi Villarreal (deplasare), pe care românii trebuie să le câştige, pentru a se califica în 16-imile competiţiei. Gazdele nu pot conta pe închizătorul Lucian Filip, care se află în perioada de recuperare după ce a suferit în luna mai o ruptură de ligament la genunchiul drept la un antrenament şi atacantul Florin Tănase, care a suferit o ruptură a ligamentelor la genunchi în partida cu CS Universitatea Craiova.

Osmanlıspor FK a câştigat fără emoţii meciul de pe teren propriu cu Alanyaspor, cu scorul de 2-0, în etapa a 11-a din Süper Lig. Golurile echipei din Ankara au fost înscrise de Pierre Webó (8) şi Musa Çağıran (34).

Deşi are doar 2 înfrângeri în 11 etape, formaţia antrenată de Mustafa Reşit Akçay se află pe locul 7 în clasament, cu 15 puncte, la 14p de lidera İstanbul Başakşehir şi la 13p de campioana Beşiktaş İstanbul.

Pentru turci calculele sunt foarte simple, pentru că în cazul unei victorii în meciul de pe Arena Naţională cu Steaua vor fi calificaţi matematic în 16-imile Europa League, indiferent de rezultatul din ultima etapă a Grupei L, cu FC Zürich.

Mizăm pe goluri marcate de ambele echipe la cote de 1.90 cu mize 6/10.

Înscrie-te pe grupul de pe Facebook ”Pariuri inteligente și profitabile” AICI și implică-te în cele mai productive discuții despre pariuri. Organizăm periodic și concursuri în urma cărora poți câștiga premii atractive!

Dă Like paginii noastre de Facebook AICI și fii la curent cu ultimele postări câștigătoare.

 

TOP BONUSURI CASE DE PARIURI ONLINE


Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 500 RON
Bonus 300 RON
MAXBET
Bonus 777 RON

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.